Bakla böbreklere dost

Kurusunun tazesine göre daha besleyici olduğu söylenen baklanın vitamin ve protein açısından oldukça zengin bir sebze olduğu biliniyor.

Bakla böbreklere dost

Bakla vitamin ve protein açısından oldukça zengin bir sebzedir. Baklanın taneleri tazeyken yeşil, kuruyunca kahverengidir. Uzmanlar kuru baklanın, taze baklaya göre daha besleyici olduğunu söylüyorlar. 100 gr kuru bakla yaklaşık 26 gr. protein, 58 gr. karbonhidrat ve 341 kalori içermektedir. Ayrıca Bakla B1, B2, B6 ve K vitaminlerinin yanı sıra potasyum ve magnezyum mineralleri açısından da oldukça zengindir.

Bakla hazmı kolaylaştırır. Ayrıca idrar yollarının temizlenmesinde etkilidir. Böbrek ağrılarını hafifletir, böbrek kumlarının ve taşlarının dökülmesine yardımcı olur. Göğüs hastalıkları ve öksürüğe iyi gelir. Araştırmalara göre bakla baş ağrısına ve ishale de iyi geliyor.

Bakla taze ve kuru olarak tüketilebilir. Çiçekleri ve yaprakları da kullanılır. Baklayı kabuklarıyla yemek mineral ve vitamin kaybını azaltır. Baklada nişasta oranı yüksek olduğu için kan şekerini yükseltir. Bu nedenle şeker hastaları için önerilmez.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52