Astım hastalarının vazgeçilmezi

Oldukça besleyici ve farklı tadıyla bilinen keçiboynuzu, içerisinde bol miktarda A,B ve E vitaminlerini barındırıyor.

Astım hastalarının vazgeçilmezi

Oldukça besleyici ve farklı tadıyla bilinen keçiboynuzu, içerisinde bol miktarda A,Bve E vitaminlerini barındırmaktadır. Keçiboynuzundan elde edilen pekmez yüksek besin değeri içermektedir. Özellikle zayıflık çekenler ve gelişim çağındaki çocuklar için çok faydalıdır.

Keçiboynuzunun bir diğer faydası ise hastalıklara karşı koruyucu özelliği olmasıdır. Keçiboynuzu astım, bronşit ve nefes darlığı gibi hastalıklarda faydalıdır. Öksürüğü anında kestiği bilinmektedir. Özellikle hava değişiminin çok sık olduğu bu aylarda hastalığa yakalanma riski artmaktadır. Buna önlem almak için keçiboynuzu tüketebilirsiniz.

Keçiboynuzu akciğer kanserine karşı da koruyucudur. Ayrıca mide ve bağırsak hastalıklarına da iyi geldiği bilinmektedir. Sinirleri rahatlatıcı etkisinin yanı sıra, vücudu şişmanlatır ve kan yapar.

İçeriğindeki yüksek enerji sayesinde cinsel güç ve isteği arttıran keçiboynuzu, iktidarsızlığa ve sperm sayısının artmasına da faydalıdır. Sperm sayısı az olanların bunu kullanmalarında fayda vardır.

Özellikle çocukların gelişimi için önemli rol oynayan keçiboynuzu, hafızayı güçlendirir, zekâ ve kemik gelişimini de destekler. Ayrıca dikkati arttırır ve kemikleri güçlendirir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52