Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri

Hangi ülke öğle yemeğinde ne yiyor

Yiyecek İçecek

Bir ülkede insanların çalışma kültürü hakkında fikir edinmek için öğle yemeklerini nasıl yedikleri önemli ipuçları sunabilir. İşte 8 farklı ülkede öğle yemeği farklılıkları...


Türkiye'de geleneksel beslenme tarzı hala devam ediyor. Herkes annesinin hatta anneannesinin kurduğu o gösterişli, salatasından tatlısına en az üç çeşit yemeğin bulunduğu sofraları özlediğinden yakınıyor ama bu özlemi gidermek söz konusu olduğunda ellerinden modern hayatı suçlamaktan başka bir şey de gelmiyor.
Ev dışında en fazla yenilen öğün, çalışma şartları dolayısıyla öğle yemeği. Öğle yemeğinde geleneksel olarak ekmek, salata, çorba, pirinç veya bulgur pilavı en fazla tüketilen çeşitler. Yemek sonrası muhakkak çay tüketiliyor.

Bbc Türkçe servisinden Tiffanie Wen, bir ülkede insanların çalışma kültürü hakkında fikir edinmek için öğle yemeklerini nasıl yediklerinin önemli ipuçları verebileceğini açıklıyor. Haberde, dünyanın farklı ülkelerinde öğle yemeği menülerinde nelerin bulunduğu anlatılıyor.

Hindistan
Yemek için yarım saatlik mola kullanıp masasında yiyor. Yemeğini çoğunlukla evden getiriyor. Bazıları ise restoranlardan veya evinde yemek pişirip dağıtanlardan işyerine sipariş ediyor.
Bu dağıtımcılara 'dabbawala' deniyor. Bunların teslimat için kullandığı kodlar sayesinde yanlış teslimat sorunu pek yaşanmıyor. Bu kodlar aile içinde kaldığı için yıllar boyunca bu işletmeler aile içinde devam ediyor.
Uganda
Uganda'da da çalışanlar öğle yemeğini hızla yiyip işe dönmeyi tercih ediyor. Bazıları ofiste yediği halde bazıları da ekip halinde restorana gitmeyi tercih ediyor.
Sokakta satılan yemekler de ucuz ve lezzetli bir alternatif olabiliyor. Ekmek arası soğan, domates ve yumurta kavurması bunlardan biri.
ABD
New Yorklular öğle yemeğinin büyük bir kısmını salata veya sandviç kuyruklarında geçiriyor. Bu nedenle evden getirilen paketlenmiş birkaç yiyeceği gün içinde tüketmeyi seçenler var.
ABD'de işçiler diğer ülkelerdekilerden daha kısa süreli öğle molası kullanıyor. 2016'da yapılan bir ankette, çalışanların yüzde 51'inin 15-30 dakika yemek molası aldığı görüldü. 45 dakikadan fazla yemek molası alanların oranı ABD'de yüzde 3 iken 
Filipinler
Sokak satıcılarını düzenlemek üzere beş yıl kadar önce açılan büfeler hızla yayıldı. Bunların bir kısmı ev yapımı sağlıklı yemekler satıyor. İşçiler restoran veya kafeteryaya gitmek yerine yakındaki büfelerden yemek alabiliyor.
Filipinler'de üç öğün yemeğe büyük önem veriliyor. Bu nedenle bir saatlik öğle yemeği molası yasalarla güvence altına alınmış durumda.
Fransa
Fransa uzun öğle yemekleriyle biliniyor. Anketler Fransızların yüzde 43'ünün 45 dakikadan fazla yemek molası aldığını, yüzde 72'nin ise haftada en az bir kere restoranda yemek yediğini gösteriyor.
Restoranda yemek yiyip sohbet etmek Fransız yaşam tarzının önemli bir parçası olarak görülüyor.
Mısır
Kahvaltı sabah geç saatte yapıldığında öğle yemeği 3-4'e, akşam yemeği ise 9 ve sonrasında kadar sarkabiliyor.
Son zamanlarda sağlıklı yemek servisleri ofislere yemek teslimatı yapmaya başladı.
Brezilya
Hem maddi yükü azaltmak hem de daha sağlıklı yemek için çoğu zaman evden malzeme getirip öğle yemeği sırasında bunları hazırlama yoluna gidiliyor. Ama bunu yapanların sayısı çok değil.
Sao Paulo'da çoğu insan için öğle yemeği ana yemektir. İşyerleri genellikle çalışanlarına yemek fişleri dağıtır; işçiler bunlarla dışarıda yemeğe çıkıyor.
İş saatleri genellikle 9-7 gibi uzun saatler olduğundan işyerinin dışına çıkıp yemek cazip geliyor.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.