Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) ‘günlük 50 gram işlenmiş et tüketilmesi kalın bağırsak kanserine yakalanma riskini yüzde 18 artırır" şeklindeki açıklaması, Türk tüketiciyi etkilemedi. Yapılan açıklamanın Türkiye’de kırmızı et satışlarını olumsuz etkileyebileceğinden endişe ediliyordu. Ancak et üreticileri satışlarda WHO’nun açıklaması sonrası bir düşüş olmadığını ifade etti.
Kırmızı et sektör temsilcileri, Türkiye’de et fiyatları son dönemde çok arttığı için tüketimin zaten çok az olduğunu ve günlük 30 gramı geçmediğini belirtti.
Kırmızı et sektör temsilcileri, Türkiye’de et fiyatları son dönemde çok arttığı için tüketimin zaten çok az olduğunu ve günlük 30 gramı geçmediğini belirtti.