Gaziantep'in Karkamış ilçesine bağlı Yeşerti köyünde sezonun ilk Antep fıstığını üreten Mehmet Danabaş, Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) tarafından cumhuriyet altınıyla ödüllendirildi.
GTB'den yapılan açıklamaya göre Danabaş, ürününü GTB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hızır Arıkök ve Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Özmen'e teslim ederek, ödülü olan cumhuriyet altınını aldı.
Arıkök, törende, "yeşil altın" olarak adlandırdığı Antep fıstığını her yıl en erken yetiştiren üreticiyi ödüllendirdiklerini belirtti. Antep fıstığı üretiminde kaliteyi artırmak için çaba gösterdiklerini ifade eden Arıkök, şöyle devam etti:
"Üreticilerin en iyi fıstığı yetiştirmesini teşvik ederek, farkındalık yaratmak istediğimiz bu uygulama ile Antep fıstığının kıymetlenmesini sağlamayı ve katma değerini artırmayı hedeflemekteyiz. Mehmet Danabaş kardeşimize en iyi Antep fıstığını en kısa sürede yetiştirerek sunduğu için teşekkür ediyor, yeni mahsul Antep fıstığının üreticimize, sanayicimize ve ilimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum."
Danabaş ise en erken Antep fıstığını üretmekten duyduğu memnuniyeti aktardı.
Antep fıstığının çok emek isteyen bir meyve olduğunu ve bir babanın çocuğuyla ilgilenmesi gibi ilgi ve bakım istediğini vurgulayan Danabaş, şunları kaydetti:
"Yirmi yıl bakıp büyüttükten sonra ancak ürün almaya başlarsınız. Antep fıstığı ağaçlarımıza çok iyi baktık ve şimdi de onlardan emeğimizin karşılığını alıyoruz. Antep fıstığı üretimini çok zor şartlar altında gerçekleştiriyoruz. Her yıl borsamız Antep fıstığı üreticisiyle ilgilenip, emeğimizi taçlandırıyor. Aynı ilgiyi devletimizden de bekliyoruz. Antep fıstığı üretiminin gelişmesi, dünyada hak ettiği kalite ve saygınlığa kavuşması ayrıca Antep fıstığı üretiminin kayıt altına alınması için destek kapsamına alınması gerekmektedir."
Yeni sezon Antep fıstığı "ödülle" geldi
Yeni sezon Antep fıstığı "ödülle" geldi
Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri
Tarım
Yeşil altın olarak adlandırılan ve baklavanın en önemli unsurlarından sayılan Antep fıstığı piyasaya sürüldü.