Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri

Üzümler denetimden geçerek ihraç ediliyor

Tarım

Alaşehir'de, ihracat öncesi ürün analizleri büyük bir titizlikle yapılarak, kalıntı nedeniyle geri dönüşlerin minimuma indirilmesi amaçlanıyor.

Üzüm diyarı olan Manisa’nın Alaşehir İlçesinde, ihracat öncesi ürün analizleri büyük bir titizlikle yapılarak, kalıntı nedeniyle geri dönüşlerin minimuma indirilmesi amaçlanıyor.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Alaşehir İlçe Müdürü Zekeriya Dinçer, Alaşehir’den yapılan ihracatlar öncesinde ürün analizlerinin büyük bir titizlikle yapıldığını söyledi.

Kalıntıdan dolayı geri dönüşleri minimuma indirmeyi hatta tamamen ortadan kaldırmayı amaçladıklarını kaydeden Dinçer, bunun kısa vadede çözülecek bir sorun olmadığını ifade etti. İlçe Müdürlüğü olarak bu amaçla kış aylarında çiftçilere kalıntı konusunda eğitimler verdiklerini anlatan Dinçer, bu konuda 5-6 yıl öncesine göre daha iyi bir noktada olduklarını belirtti. Dinçer, önemli olanın son ilaçlama ile hasat arasındaki azami süreye uymak olduğunu kaydetti.

Alaşehir Gümrük Müdürlüğü’nden yapılan sofralık üzüm ihracatında analizlere büyük önem verdiklerini ifade eden Alaşehir İlçe Müdürü Dinçer, MRL değerlerini dikkate alarak ürünleri ihraç ettiklerini ifade etti. Ürün Analizlerinin üçünün Alaşehir’de birinin de Manisa’da bulunan laboratuarlarda yapıldığını söyleyen Dinçer, “Ürünler ülkelerin MRL değerlerine uygun değilse göndermiyoruz” dedi.

Üzüm üreticilerini ve işletme sahiplerini de uyaran Dinçer, üzüm ihracatının sorunsuz sürmesi için kalıntı konusuna dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.