Uludağ Yaş Sebze Meyve İhracatçıları Birliği ev sahipliğinde UİB Konferans Salonu'nda gerçekleşen panelde, organik tarımın yaygınlaştırılması ile sağlıklı bir zeminde üretimden ihracata ve ithalattan tüketime kadar olan süreçte, Türkiye geneli ile Bursa özelindeki gelişmeler ele alındı. Organik tarımcıların yanı sıra panele, Uludağ Yaş Sebze Meyve İhracatçıları Birliği Başkanı Dr. Salih Çalı, BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Aytuğ Onur, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Çelik, Bursa Gıda ve Yem Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürü Harun Eçkin, ETO Başkanı Atila Ertem ile ihracatçılar ve Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi ve Veterinerlik Öğretim Üyeleri ve öğrencileri katıldı.
Toplantının açılış konuşmaları kısmında konuşan UYMSİB Başkanı Dr. Çalı, UYMSİB’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen panelden çıkacak sonuçların önemli olduğuna işaret etti. Dr. Çalı, “Bugün konusunda uzman kişilerin katılımıyla gerçekleşen panelden çıkacak sonuçlar, gerek Bursa’nın, gerekse Türkiye’nin organik tarım üretiminde potansiyelini gözler önüne serecek. Bu panelde elde edilecek sonuçlar ile bizler bu alanda bir yol haritası çizmiş olacağız” dedi. Dr. Salih Çalı sözlerini, gerçekleştirilen panelin organik tarım ile genel tarımsal faaliyetler için yararlı olmasını dileyerek tamamladı. Dr. Salih Çalı’nın ardından konuşan BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Aytuğ Onur ise, “Tarımsal üretimde ciddi bir potansiyele sahip olan Bursa’mızın Avrupa’daki organik ürün pazarı için de önemli bir kaynak oluşturduğuna inanıyoruz” dedi.
Son yıllarda Avrupa ülkelerine ihraç edilen tarım ürünlerinde ilaç kalıntısı gibi iddiaların ortaya atıldığına dikkat çeken Aytuğ Onur, “Bu da incir, kiraz ve armut başta olmak üzere Bursa’nın en önemli ihraç ürünlerinde imajın bozulmasına yol açıyor” diye konuştu.