Giresun Valiliğince desteklenen ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından sürdürülen "Isırgan Dünyası" adlı projeyi incelemek üzere Japon iş adamlarının kente geleceği bildirildi.
Proje yürütücüsü Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Bafra Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Kemal Ayan, Karadeniz Bölgesi'nin ısırgan üretimi için çok uygun ekolojiye sahip olduğunu, bu kapsamda başlatılan üretim çalışmalarında önemli sonuçlar elde edildiğini söyledi.
Bir yıldır uygulanan proje kapsamında ısırgan otunun bölgede ne kadar geliştirilebileceğini belirlemek istediklerini dile getiren Ayan, bu nedenle deneme bahçeleri oluşturduklarını kaydetti.
Isırgan bitkisinin başta tekstil olmak üzere pek çok sanayi alanında kullanılabildiğine işaret eden Ayan, projelerini ve ürettikleri ısırgan otunu incelemek için Japonya'nın önde gelen tekstil firmalarının temsilcilerinin Giresun'a gelerek ısırgan bitkilerini inceleyeceğini ifade etti.
Isırgan otunun Karadeniz Bölgesi'nde organik olarak yetiştirilmeye başlandığını anlatan Ayan, ''Tekstil üretiminde kirlilik unsuru yaratan sentetik yapıya çok olumlu bakılmıyor. Biz de Karadeniz Bölgesi'nde ısırgan otu yetiştiriciliğini organik olarak yapıyoruz. Bir yıl içinde önemli mesafeler kat ettik" dedi.