Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri

Fırtına fındığı da vurdu!

Tarım

TARSİM Giresun Bölge Müdürü Bülent Yaşaroğlu, 2012 ürünü fındık mahsulünde fırtınadan kaynaklanan hasarların oluştuğunu söyledi.

Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) Giresun Bölge Müdürü Bülent Yaşaroğlu, fındık üretimi yapılan bölgelerde 2-9 Nisan tarihleri ile bugün sabaha karşı şiddetli fırtınaların etkili olduğunu dile getirdi. Fırtına nedeniyle lokal olarak bazı bölgelerde 2012 ürünü fındıkta hasarın oluştuğunu kaydeden Yaşaroğlu, "2 ve 9 Nisan tarihlerinde meydana gelen hasarların tespit çalışmalarını tamamladık. Bazı bölgelerde hasar oluştuğunu belirledik." dedi.
Karadeniz Bölgesi'nde bu yıl Devlet Destekli Tarım Sigortası kapsamında 30 bin poliçenin tanzim edildiğini vurgulayan Yaşaroğlu, "2 ve 9 Nisan tarihlerinde yaşanan fırtınalardan dolayı çiftçilerimizden yoğun ihbarlar aldık. 5 bini aşkın üreticimizden bu yönde talep geldi. Hemen eksperlerimizi harekete geçirerek süratle gelen ihbarları değerlendirmeye aldık. Yaptığımız incelemeler sonucu lokal olarak bazı bölgelerde fırtınadan dolayı hasarların oluştuğunu belirledik. Yapılan 5 bini aşkın ihbardan yüzde 15'inde hasar tespiti olduğunu gözlemledik." diye konuştu.
Tüm yurtta olduğu gibi fındık üretimi yapılan bölgelerde de fırtınanın etkili olduğunu kaydeden Yaşaroğlu, sabah erken saatlerden itibaren çiftçilerden ihbarlar gelmeye başladığını aktardı. "Çiftçilerimizden yoğun şekilde hasar ihbarları geliyor." diyen Yaşaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bu yıl iklimsel değişiklikler yaşadık. Çok sert bir kış dönemi geçirdik. Yine İlkbahar da doğa olayları etkili oluyor. Kış döneminde don hasar tespit etmedik. Ancak 2 ve 9 Nisan'da bölgemizde lokal bazlı fırtına hasarları gerçekleşti. Üreticilerimizin hasar tespitleri tamamlanmış durumda. Bu yapılan tespitlerde lokal olarak bakı yönüne göre çeşitli hasar oranları tespit edildi. Yine bu sabaha karşı etkili olan fırtınadan dolayı hasarlar oluştuğu yönünde ihbarlar gelmekte. Bu ihbarları da titizlikle incelemeye aldık. Çalışmalarımızı kısa sürede tamamlayıp, hasar gören üreticilerimizi belirleyeceğiz."

Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mehmet Mehdi Eker
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.