Türkiye'nin en büyük işletmesi konumundaki Ceylanpınar Tarım İşletmesi'nde 181 bin dekar alanda mısır ekimine başlandı. Ceylanpınar Tarım İşletmesi Müdürü Tekin Ünal, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, işletmede bir yandan hububat hasadının devam ettiğini diğer yandan mısır ekiminin yapıldığını söyledi. İşletmede sulama projelerinin hayata geçirilmesiyle toprağın genel yapısını bozmadan ve ekolojik dengeye dikkat ederek, ekim ve hasat çalışmalarını yürüttüklerini anlatan Ünal, dünyada gelişmiş ülkelerin kullandığı teknolojiyle işleri yürüttüklerini ifade etti.
Mısır ekimini birkaç gün içerisinde tamamlamayı planladıklarını aktaran Ünal, şunları kaydetti: "Geçen ay hububat ekili alanlarda başladığımız hasat çalışmaları devam ediyor. Bu arada sulu tarım yapılan yerlerde buğday saplarını kaldırmadan, tarlayı sürmeden, direkt ekim makineleri yardımıyla mısır ekimi yapıyoruz. Bu yıl 181 bin dekarlık alanda mısır ekimine başladık. Çevreye ve ekolojik dengeye zarar vermeden üretim kapasitemizi artıyoruz."
Mısır ekimi konusunda yararlandıkları yöntemin işçilik, yakıt ve sulama maliyetinden tasarruf sağlandığını dile getiren Ünal, işletmede 36 mibzerle yapılacak çalışmanın ardından alanın son teknolojik sistemlerle sulanacağını da sözlerine ekledi.
En büyük işletmede mısır ekimi başladı
En büyük işletmede mısır ekimi başladı
Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri
Tarım
Ceylanpınar Tarım İşletmesi Müdürü Tekin Ünal 181 bin dekarlık alanda mısır ekimine başladıklarını bildirdi.