Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, Doğu Karadeniz Bölgesi'nde organik tarım alan ve üretici sayısının her geçen gün arttığını söyledi.
Çetin Oktay Kaldırım yaptığı açıklamada, 2003 yılında Doğu Karadeniz Bölgesi'nde 12 çeşit ürün ve 483 çiftçinin organik tarım üretimi yaptığını, bugün ise 2 bin 289 çiftçinin 50 çeşit bitkisel ürün ile organik tarım yaptığını belirtti. Kaldırım, "Organik tarım üretimi yapılan alan ise 3 bin 361 hektardan 6 bin 118 hektara yükseldi" dedi.
Ordu, Giresun, Artvin ve Trabzon'da fındık odaklı organik üretim yapılırken, Rize'de organik çay, Gümüşhane'de organik hayvancılık ve hububat ve yem, Artvin ve Rize'de organik arıcılık odaklı üretim yapıldığını vurgulayan Kaldırım, şu bilgileri verdi: "Temiz ve zengin tatlı su kaynaklarına sahip olan bölgenin tamamı organik balıkçılıkta büyük bir potansiyele sahip olmakta ve bölgemizin neredeyse tamamında organik meyve yetiştiriciliği yapılmaktadır.
Rize ve Trabzon'da yaklaşık 40 ton kivi üretimi yapılmaktadır. Organik bal üretiminde ise bölgemiz yaklaşık 15 tonluk üretim ile Türkiye üretiminin yüzde 7'sini karşılamaktadır. Bölgemizde organik hayvancılığın yapıldığı tek il olan Gümüşhane 7 bin 671 ton ile organik süt üretiminde lider konumundadır ve Türkiye üretiminin yüzde 65'ini sağlamaktadır."
Doğu Karadeniz 'organik tarım'ın yeni adresi
Doğu Karadeniz 'organik tarım'ın yeni adresi
Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri
Tarım
DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, Doğu Karadeniz Bölgesi'nde organik tarım alan ve üretici sayısının her geçen gün arttığını söyledi.