Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri

Çay üreticisine destek

Tarım

Yaş çay üreticisine kilogram başına 12 kuruş fark ödemesi desteği verilecek.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın, yaş çay üreticisine fark ödemesi desteği verilmesine ilişkin tebliğ, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Destek, Çay Tarım Alanlarının Belirlenmesi ve Bu Alanlarda Çay Tarımı Yapan Üreticilere Ruhsatname Verilmesine Dair Bakanlar Kurulu Kararı ile belirlenen ve üretime izin verilen çay alanlarında Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAY-KUR) tarafından düzenlenip kontrolleri yapılan ruhsatlı çay alanlarında 2012 yılı üretim sezonunda yaş çay yaprağı üreterek satışını yapan ruhsatlı üreticileri kapsayacak.

Ruhsatlı üretici olup, 2012 tarımsal destekleme kararnamesinden önceki Bakanlar Kurulu kararlarıyla yaş çay ürünü destekleme ödemelerinden faydalanmak için kamu veya özel sektör işletmelerine başvuruda bulunan ve bu yılki üretim sezonunda da üreticiliği devam eden ruhsatlı üreticilerle ilk defa 2012 yılı üretim sezonunda yaş çay yaprağı üreterek satışını yapan ruhsatlı üreticilere ödeme yapılacak.

Ruhsatlı üreticilere 2012 yılı yaş çay ürünü için yapılacak fark ödemesi desteği kilogram başına 12 kuruş olacak. Ödemeler, ÇAY-KUR'a kaynak aktarılmasının ardından, ruhsatlı üreticilerin kayıtlı olduğu ÇAY-KUR fabrikalarının anlaşmalı olduğu bankalardaki üretici adına önceden açılmış hesaplara yapılacak.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.