Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri

Buğdayda verimlilik sevindirici

Tarım

Türkiye'de buğdayın ekim alanı önceki yıla göre yüzde 4 azalmasına rağmen, elde edilen ürün yüzde 9 arttı.

Türkiye genelinde 2013'te temel tarım ürünlerinden buğdayın ekim alanı önceki yıla göre yüzde 4 azalmasına rağmen, elde edilen ürün yüzde 9 arttı.

Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO) verilerine göre, 2013'te 7 milyon 329 bin 565 hektarlık alanda 22 milyon 50 bin ton buğday üretildi. 2012'de ise üretim 7 milyon 529 bin 639 hektarlık alanda 20 milyon 100 bin ton olarak gerçekleşti.

2013'teki buğday ekim alanı, önceki yıla göre yüzde 4 azalmasına rağmen, üretim yüzde 9 arttı.

2013'te bir dönümlük araziden 301 kilogram, 2012'de ise 267 kilogram buğday elde edildi.

TMO, geçen yıl üretimin yüzde 9'unu oluşturan 1 milyon 985 bin 645 ton buğday satın aldı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.