Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri

Antalya’da yeni sezon fide üretimi başladı

Tarım

Türkiye'de örtü altı sera üretiminde önemli bir yere sahip olan Kumluca'da faaliyet gösteren modern fide tesislerinde yeni sezon fide üretimi başladı.

Antalya'nın Kumluca ilçesi Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, Kumluca ilçesinde faaliyet gösteren modern fide tesislerinde yeni sezon fide üretiminin başlamasıyla rutin denetimlerini gerçekleştiriyor.

İlçede bulunan 15 fide üretim tesisinde yılda yaklaşık 500 milyon adet sebze fidesi üretiliyor. Fidelerde en fazla üretim domatesin ardından sırasıyla biber, salatalık ve patlıcanda gerçekleştiriliyor.

Kumluca Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Adem Aydın, ilçedeki 15 fide üretim tesisinin 330 dekarlık bir alanda faaliyet gösterdiğini söyledi. Kumluca'nın son yıllarda fide üretiminde büyük gelişme gösterdiğini vurgulayan Aydın, denetimlerle amaçlarının üreticilere, sağlıklı, kaliteli ve güvenilir fide ürettirmek olduğunu, bu sayede tüketicilerin de sağlıklı bitkilerden elde edilen ürünleri tüketeceklerinin altını çizdi.

Denetimlerde fide tesislerinin, üretim öncesi beyan ettikleri fide tohum ekim tarihi, ürün cinsi, lot numarası ve teslim tarihi gibi konularda kontrolleri yapılıyor.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.