Kahramanmaraş'ın verimli topraklarında yıllardır ekimi yapıldığı için şehrin adıyla anılan ''Maraş biberi'', Türk damak tadının vazgeçilmezleri arasında yer almaya devam ediyor.
Türk yemek kültürünün önemli ürünlerinden acı biber, yaklaşık 6 aylık zorlu sürecin ardından kimi zaman marketlerin rafında kimi zaman bir lokantanın en güzel köşesinde kimi zaman da mutfağın en kolay ulaşılabilecek bir yerinde kendine kolayca yer bulabiliyor. Bahar aylarının ilk günlerinde ekilmeye başlanan ''Maraş biberi''nin sofraya ulaşmasında sarf edilen büyük çaba dikkat çekiyor.
Tadı acı olsa da bakımı bir o kadar narin olan ''Maraş biberi''nin hasadı eylül ayının ilk günlerinde başlıyor. Nasırlı elleriyle tarlaya giden işçiler, acının hasadıyla evinin geçimini sağlıyor.
Akşam
'Acı'nın hasadı başladı
'Acı'nın hasadı başladı
Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri
Tarım
Aroması, kendine has tadı ve sağlığa faydası dolayısıyla mutfaktaki yerini hiç kaybetmeyen ''Maraş biberi''nin hasadı başladı.