Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Enstitüsü Vakfı’nın (SÜGAV) Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği içerisinde yürüttüğü Yemekte Denge Projesi 2013-2014 eğitim dönemini, projeyi en iyi uygulayan öğretmenlere verilen ödülle kapadı. Yemekte Denge Projesi kapsamında bu dönem toplam 10 ilde ilkokul çağındaki 1 milyon öğrenci ve velisine yeterli ve dengeli beslenme eğitimi verildi.
Türkiye çapında İstanbul, İzmir, Trabzon, Gaziantep, Kayseri, Antalya, Sinop, Erzurum, Aydın, Kahramanmaraş’ın bulunduğu 10 pilot ilde toplam 1 milyon öğrenci ve ebeveyne ulaşan Yemekte Denge projesi, 2013-2014 Eğitim Öğretim dönemini öğrenci ve öğretmenlere yönelik yarışma etkinliklerinin ödül törenleriyle kapadı.
Geçtiğimiz hafta “En İyi Resim Yarışması” nda Yemekte Denge projesi kapsamında sağlıklı beslenmeyle ilgili öğrendiklerini resmeden minik sanatçılar arasından seçilen en iyiler ödüllendirilirken, bu kez sıra öğretmenlere geldi.
“En İyi Uygulama Yarışması”, öğretmenlerin yıl içerisinde proje kapsamında hayata geçirdikleri uygulamaları kapsadı. Uygulamalar arasında, okul bahçesinde öğrencilerle birlikte oluşturulan Yemekte Denge bahçesinde yetiştirilen organik sebze ve meyvelerin yanı sıra, okul içinde ve sınıf içindeki yaratıcı uygulamalar da ön plana çıktı.
SÜGAV ve Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yetkililerden oluşan jüri tarafından değerlendirilen yarışmaya gönderilen yaratıcı uygulamalar arasından il birincisi seçilen Antalya Dr. Cahit Ünver İlkokulu’ndan Rona Sonis Azıtepe, Aydın İmamköy İlkokulu’ndan Ender Tokmak, Erzurum Şehit Uzman Çavuş Hakan Han İlkokulu’ndan Selim Göker, Gaziantep Cemil Alevli İlkokulu’ndan Sibel Yıldırım, İstanbul Lütfi Banat İlkokulu’ndan Birol Yavuz, İzmir Durmuş Yaşar İlkokulu Serap Karaman, Kahramanmaraş Yunus Emre İlkokulu’ndan Mevlüt Güngör, Kayseri Mustafa Kemal İlkokulu’ndan Nilüfer Yılmaz, Trabzon 100. Yıl İlkokulu’ndan Huriye İlik’in ödülü Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürü Funda Kocabıyık tarafından verildi.