Finali ve ödül töreni Carousel AVM’de düzenlenen yarışmaya yemek blog yazarları, meze kategorisinde Tukaş ürünleriyle geliştirdikleri özgün tarifler ile katıldı. Meze sihirbazlarını ise, lezzet ustası şefler ve gurmelerin yer aldığı jüri belirledi. 16 Nisan- 8 Mayıs 2012 tarihleri arasında Tukaş Lezzet Sihirbazları Yarışması'na katılan yemek blog yazarlarınca geliştirilen özgün meze tarifleri, ilk olarak Eyüp Kemal Sevinç ve EKS Mutfak Akademisi şefleri tarafından değerlendirildi. Bunun sonucunda 12 özgün mezeyi geliştiren blog yazarları, yarışmanın finaline katılmaya hak kazandı. Carousel AVM’de düzenlenen yarışmanın finalinde 12 yemek blog yazarı, kendilerine verilen 20 dakikalık sürede finale kalmaya değer bulunan özgün mezelerini jüri ve izleyiciler karşısında hazırladı. Tukaş ürünleriyle hazırlanan mezeler, ünlü lezzet ustaları Sahrap Soysal, Ayşe Tüter, Eyüp Kemal Sevinç ve Tevhik Alparslan tarafından değerlendirildi.
Vatan Şaşmaz’ın sunuculuğunu yaptığı finalde yemek blog yazarları; somonlu rulolar, nohut gömmesi, enginar mezesi, kurutulmuş domatesli pastırmalı humus, kuru fasulyeli pancar ezmesi gibi birbirinden farklı ve yaratıcı mezeler hazırladılar. Jüri trafından yapılan değerlendirme sonucu; "Enginar Ezmesi" ile Şefika Günyel birinciliğe, "Pastırmalı Humus" ile Senem Deniz Çabuk ikinciliğe, "Közlenmiş Patlıcan Yatağında Yoğurt Salatası" ile Mine Demirören üçüncülüğe layık görüldü. Dereceye girenlere ve finalistlere çeşitli armağanlar verildi.
Tukaş meze sihirbazlarını seçti
Tukaş meze sihirbazlarını seçti
Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri
Şirketler
“Hem meze ustasıyım, hem de yemek bloğum var.” diyenler, “Tukaş Lezzet Sihirbazları Yarışması”nda buluştu.