Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri

Öztiryakiler şampiyonlar listesinde!

Şirketler

Öztiryakiler, Ar-Ge stratejisi ile, 250 dev firmanın sıralandığı listede, endüstriyel mutfak sektörünün birincisi oldu.

Turkishtime Dergisi tarafından yapılan “Ar-Ge 250 Araştırması”nın sonuçları açıklandı. Öztiryakiler Ar-Ge stratejisi ile, 250 dev firmanın sıralandığı listede, endüstriyel mutfak sektörünün birincisi oldu.

Endüstriyel mutfak sektöründe yarım asrı aşkın tecrübesiyle hizmet veren Öztiryakiler, Ar-Ge yatırımları, inovatif ürünleri ve sürekli yenilediği üretim teknolojileri ile sektörünün lideri olmayı sürdürüyor. Türkiye ve Rusya’da bulunan toplam 125 bin metrekarelik üretim tesislerinde bin 200 çalışanla endüstriyel mutfak teknolojileri geliştiren Öztiryakiler, 4 bin 500’ü aşkın ürün üzerinde yaptığı inovasyonlarla 100’ü aşkın ülkeye ihracat yapıyor. Üretim ve istihdamın devamlılığı için mevcut yatırımların modernizasyonu, ilave yatırımlarla rekabetçi üretim yapısının korunması ve verimlilik artışı üzerinde hassasiyetle duran firmanın, 2012 yılında Ar-Ge için ayırdığı rakam 1.029.252 TL.’dir. 2011 yılı TÜİK verilerine göre ülkemizin Ar-Ge harcamalarının Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYİH) içindeki payı %0,86’dır. Öztiryakiler, Ar-Ge harcamalarının GSYİH içerisindeki payının artırılması için Ar-Ge ve inovatif çalışmalarına öncelik vermeye devam ediyor.

Üretim teknolojileri ve makine parkı ile sektörde dünyada bilinen en ileri uygulamalara ve üretim teknolojilerine sahip olan Öztiryakiler, Ar-Ge bölümü personelleri ile endüstriyel mutfak sektörüne inovatif ürünler sunmayı sürdürüyor. Firmanın mühendislik birimleri, güçlü Ar-Ge laboratuvarı ile ürün-süreç geliştirme çalışmalarına ilişkin proje tasarımı ve uygulamalarını teknik üniversiteler ve TÜBİTAK destekli projelerle yürütüyor.

Dünyadaki endüstriyel mutfak trendlerini yakından takip eden firmanın Ar-Ge çalışmaları, daha az insan gücü gerektiren, tasarruflu, doğa dostu, kolay temizlenebilen ürünler üzerine yoğunlaşıyor. Yakın zamanda piyasaya sundukları yeni seri soğutucu üniteler Ar-Ge’nin başarısı olarak önümüze çıkıyor. Yapılan Ar-Ge çalışmaları neticesinde, endüstriyel dikey tip soğutucu ürünlerde kalıp baskılı yekpare raf taşıma sistemleri gerçekleştirilerek insan sağlığı ve hijyen bakımından önemli bir sistem üreten Öztiryakiler yatay tip soğutucu ürünlerinde de özgün tasarımları ile yenilikçi yönünü gözler önüne sermeyi sürdürüyor.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.