Doğan Dondurma Genel Müdürü Ali Doğan, mineral ve yağ bakımından zengin keçi sütünün dondurma yapımında kullanılmasının önemine değinerek, “En iyi dondurma keçi sütünden yapılır” yorumunu yaptı. Gaziantep'te 1983 yılında bir dondurmacıda başladığı meslek yaşamını 2003 yılında kendi açtığı Doğan Dondurma’da sürdüren Doğan, firmalarının imalatta kullandığı keçi sütünü anlaşmalı çiftliklerden aldığını söyledi. Günlük 600 kilogram dondurma üretimlerinin bulunduğunu kaydeden Doğan, “Firmamızda yüzde 100 hijyen kurallarına riayet ederek, günlük dondurma üretiyoruz. Bugün üretilen dondurma kesinlikle bir gün sonraya kalmıyor. Yani müşterilerimize her zaman taze dondurma sunuyoruz. Taze dondurmada tüm aromatik kokuları ve tatları ayırt edebilirsiniz” dedi.
Dondurmanın yapısında protein, karbonhidrat ve yağın yanı sıra A, C, D, E ve B grubu vitaminlerle kalsiyum, fosfor, magnezyum, sodyum, potasyum, çinko ve demir gibi minerallerin bulunduğunun bilgisini veren Doğan, “Halkımız, dondurmayı ve yararlarını gerçek anlamda bilmiyor. Dondurma, çocuklara yönelik bir gıda olarak algılanmakta ve bir yaz tatlısı olarak sınırlanmaktadır. Ayrıca dondurmadan kilo aldırır endişesiyle uzak duruluyor” değerlendirmesini yaptı. Bu yüzden AB ülkelerindeki dondurma tüketimine göre Türkiye’deki tüketimin oldukça düşük kaldığını ifade eden Doğan, “Finlandiya’nın yıllık kişi başı dondurma tüketimi 14.6, Norveç’in 13.8, Almanya’nın 13.5, Hollanda’nın ise 13.2 kilogramı buluyor. Türkiye’de ise bu miktar ancak bir kiloyu buluyor” şeklinde konuştu. Son olarak Gaziantep’te iki şubeyle hizmet verdiklerini söyleyen Doğan, yakın zamanda Adana’ya da bir şube açacaklarını açıkladı. Doğan, “Talep geldiği takdirde Türkiye’de uçak ve otobüslerin gittiği her yere, ayrıca İngiltere ve Kanada’ya da şoklu dondurma gönderiyoruz” ifadesini kullandı.
Kobiden
En iyi dondurma keçi sütünden yapılır
En iyi dondurma keçi sütünden yapılır
Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri
Şirketler
Gaziantep'te kurulu tesislerinde günde 600 kilo dondurma üreten Doğan Dondurma, taleplere yetişmekte zorlanıyor.