Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri

Catering devi ISS %24 büyüdü

Şirketler

2008 yılında 53 ülkede hizmet veren bir tesis yönetim firması olan ISS Catering’e katılan Sardunya Hazır Yemek ve Hizmet AŞ, geçen yılı yüzde 24 büyümeyle tamamladı.

Sardunya’nın, ISS’ye katılmasının ardından 2009 yılında hazır yemek sektöründe kendi mikrobiyolojik laboratuarlarını açan ilk firma olduğunu anımsatan ISS Catering Türkiye Genel Müdürü Ahmet Zeytinoğlu, catering konusunda hep ilklere imza attıklarının altını çizdi. 2010 yılında da ilk olarak Müşteri Memnuniyeti Sistemi (10002) belgesini aldıklarından bahseden Zeytinoğlu, “Bunun yanında sektöre özel kendi anket sistemimizi kurduk. Merkez kadroda çalışan 15 kişilik gıda mühendisi ve gıda teknikerinden oluşan ekiple denetim ve eğitim hizmetleri veriyoruz. Bunlara ek olarak su sebili dezenfeksiyon hizmeti vermeye başladık. Ayrıca 2010 yılında yüzde 24 büyüdük ve 2011 yılı büyüme beklentimiz ise yüzde 25 civarında olacak” dedi.
ISS’nin 53 ülkede hizmet veren bir tesis yönetim firması olduğunu belirten Zeytinoğlu, 530 bin çalışanla dünyanın en büyük dördüncü işvereni konumunda bulunduğuna dikkat çekti. ISS Türkiye’de temizlik, güvenlik, teknik, bahçe bakımı, catering ve call center hizmetleri verildiğini ve toplamda 26 bin kişinin istihdam edildiğini dile getiren Zeytinoğlu, Sardunya’nın bünyesinde ise 2 bin 750 çalışanın olduğunu açıkladı. Günlük 145 bin yemek hizmeti verdiklerinin bilgisini veren Zeytinoğlu, firma olarak öncelikli amaçlarının ise yenilikçi uygulamalarla hazır yemek sektörünün çıtasını ve müşterilerinin beklentilerini yükseltmek olduğunu söyledi.

Kişi başı eğitim süresini yüzde 30 artırdı
Firma olarak satın alma konusunda çok başarılı olduklarını vurgulayan Ahmet Zeytinoğlu, satarken değil, satın alırken para kazanmaya odaklandıklarını kaydetti. Faaliyet gösterdikleri sektörde eğitim konusuna da büyük önem verdiklerini ve 2011 yılında eğitim sistemlerini tamamen yenilediklerini söyleyen Zeytinoğlu, “Eğitim sistemimize yerinde eğitimlerimize e-sınıf ve e-eğitimleri ekledik. Kişi başı eğitim süresini de yüzde 30 artırdık” şeklinde konuştu.

Türkiye, büyük bir üretim ve tüketim kapasitesine sahip
Türkiye nüfusunun yüzde 40’ının 22 yaş altında olduğuna işaret eden Ahmet Zeytinoğlu, bunun Türkiye’nin büyük bir üretim ve tüketim kapasitesine sahip olduğunun kanıtı olduğuna dikkat çekti. Türkiye’de siyasi ve ekonomik istikrarın devam etmesi durumunda büyümenin de sereceği inanancında olduklarını ifade eden Zeytinoğlu, “Bu süreçte haksız rekabet ortamının yok edilmesine yönelik çalışmaların hızla yapılmasını bekliyoruz. Halkımız kaliteli yemeği hak ediyor. Biz de bu amaçla çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

İSO İkinci 500’de 18 basamak birden yükseldi

İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından açıklanan Türkiye’nin İkinci 500 Sanayi Kuruluşu listesinde 2009 yılında üretimden net satışlarla 24’üncü olan Sardunya Hazır Yemek Üretim ve Hizmet AŞ, 2010 listesinde 18 basamak birden yükselerek 6’ncı sırada yer aldı. Bu dönemde üretimden net satışlar kaleminde 123 milyon 3 bin 579 TL gelir elde eden Sardunya, 2 bin 238 ücretle çalışan ortalamasıyla da istihdamda ikinci sıraya yerleşti. Sardunya, ücretle çalışan ortalamasında 2009 listesinde birinci olmuştu.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.