Balkovan’a Güvenilir Marka ödülü
Balkovan’a Güvenilir Marka ödülü
Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri
Şirketler
Türk bal sektöründe öncü rol üstlenen Altıparmak Gıda’nın markası Balkovan, 2. Güvenilir Gıda Zirvesi’nde üst üste 2. defa “Güvenilir Marka” Ödülü’ne layık görüldü.
Kurulduğu 1980 yılından bu yana bal sektörünün gelişimine öncülük eden ve uzun yıllardır sektörün lider firması olan Altıparmak Gıda’nın markası Balkovan, 2. Güvenilir Gıda Zirvesi’nde, bal kategorisinde “Güvenilir Marka Ödülü”nün sahibi oldu.
Altıparmak Gıda’nın, 28.000m² arazi üzerinde kurulu 5.000m² kapalı tesisinde izlenebilir kalite güvence sistemiyle paketlenen Balkovan’ın ödülünü Altıparmak Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Özen Altıparmak, Tarım ve Köy İşleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker’in elinden aldı.
Konuyla ilgili açıklama yapan Altıparmak Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Özen, “Öncelikle üst üste 2. defa bu ödüle layık görüldüğümüz için çok mutluyuz.” dedi. Altıparmak, “Balkovan markamız ile 1992 yılından bu yana, içeriğinde birçok besinsel faydayı saklayan balı, sofralara güvenle taşıyoruz. 18 yıldır, sağlığını ve bütçesini düşünen tüketicilerimize kovandan sofraya, yüzde yüz gerçek ve saf balı ulaştırma misyonuyla hareket ediyoruz. Balkovan bugün, bal pazarında en çok bilinen ilk 3 marka arasında yer alıyor.” diyen Altıparmak sözlerine şu şekilde devam etti; “Balparmak markalı süzme çiçek balları, özellikle Marmara ve Ege Bölgesi’nden; çam balları ise Marmaris’in Güzelçamlı ve Doğanbey yörelerinden özenle derleniyor. Balkovan, Altıparmak Gıda’nın balda 65 farklı özelliğin incelenebildiği dünya çapındaki bal ihtisas laboratuarında, modern teknoloji ve yüksek kapasite ile hassas analizlerden geçiyor.” şeklinde konuştu.
Güvenin arkasında bal uzmanlığı yatıyor
Balkovan markasının güvenilirliğinin arkasında Altıparmak bal uzmanlığının yattığını belirten Altıparmak; ” Türkiye’nin tek, Avrupa’nın en kapsamlı 4 eşdeğer bal ihtisas laboratuarından biri olan, Altıparmak Gıda’ya ait AR-GE ve Kalite Kontrol Laboratuarı’ndaki kalite kontrol ve izlenebilirlik sistemi sayesinde, tüketicilerle, sofralarında yer alan balın Türkiye’nin hangi yörelerinden, hangi arıcılardan toplandığı ve hatta hangi çiçeklerden elde edildiği bilgileri paylaşılabiliyor. Bu laboratuarda ISO 17025 Laboratuar Kalite Güvence Sistemleri uygulanıyor. Tüketicilerimiz, aldıkları balı saflığı ve kalitesinden tam olarak emin bir şekilde, güvenle tüketiyor” dedi.