Hurmanın sağlık açısından belirli aralıklara tüketilmesi gerektiğine dikkat çeken Dr. Coşkun, Hurmayı sadece Ramazan Ayında yiyenler var. Tek Ramazan Ayında değil, her zaman tüketilmeli. Beynimizin fosfora ihtiyacı vardır. Bu fosfor da hurmada bulunmaktadır. Kişi kendisini yorgun hissettiğin de özellikle, beyin yorgunluğu oluştuğunda hurma tüketmelidir. Hurma sinir sistemi üzerinde de oldukça etkilidir. B1-B2 vitaminleri bulunur ve bu vitaminler sinir siteminde dinlendirici özelliğe sahiptir dedi.Hurmanın öksürüğe, balgama ve göğüs ağrılarına da çok iyi geldiğini ifade eden Dr. Coşkun, Şu sıcak yaz günlerinde aşırı su yada yağlı yemekler tüketilmesinden dolayı ishal ve kusma vakaları da sık görülmeye başlar. Vücut da su, tuz, potasyum ve sodyum kaybeder. Bu unsurlar da hurmada bol miktarda bulunur. Günümüzde kanser ölümlerde ilk sıralarda yer almaya başladı. Hurmayı devamlı yemek kansere yakalanmayı da ciddi oranda önler. Çünkü hurma magnezyum ihtiva eder. Yine aynı şekilde prostat kanseri tedavisinde de kullanılır diye konuştu.
Dr. Ömer Coşkun, hurmanın binmeyen bir yönün daha olduğuna dikkat çekerek, Hurmanın birde güzellik unsuru var. Hurma çekirdeği önce yakılıp ardında göze sürülürse hem kirpiklerin uzamasına hem de göz çapaklarına iyi gelir. Bunun yanında hurma yemek gözleri kuvvetlendirir ve parlatır, gece körlüğünü önler şeklinde konuştu.
Yorgun hissediyorsanız hurma tüketin
Yorgun hissediyorsanız hurma tüketin
Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri
Sağlık
Kendinizi yorgun hissediyorsanız hurma tüketmelisiniz. Uzmanlar, hurmanın tam bir enerji deposu olduğunu ve Ramazan sonrasında da tüketilmesini öneriyor.