Yazın dinç kalmak için C vitamini yüksek olan sebze ve meyvelerin tüketilmesi gerekiyor. Memorial Antalya Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümünden Diyetisyen Berna Ertuğ, Yeşilbiber, maydanoz gibi yeşil yapraklı sebzeler ile kivi, çilek, erik gibi meyveler bolca tüketilmeli. diyor.
Su içeriği yüksekliği nedeniyle taze sebze ve meyve tüketimine de önem verilmesi gerektiğini hatırlatan Ertuğ, sıvı alımında su haricinde süt, ayran, cacık, soda, limonata, bitki çayları, şekersiz kompostolar ve taze sıkılmış meyve suyunun doğru tercih olduğunu da söylüyor. Yazın deniz keyfi öncesi bazı beslenme alışkanlıklarında dikkatli olunmasını tavsiye eden Ertuğ, Yemek yendikten sonra en az 30-45 dakika denize girmek uygun değildir. Yine deniz öncesi 1-2 porsiyon meyveden oluşan küçük bir ara öğün tüketilebilir. diye konuşuyor.
Yaz aylarında kaçınılması gereken gıdaları ise şöyle sıralıyor: Yağda kızartmalar, kavurmalar (et, sebze, hamur işi), yağlı sos eklenmiş besinler, sucuk, salam, sosis, pastırma, sakatatlar, yağlı etler, kaymak, krema, mayonez, tahin, yağlı soslar, kuyruk yağı, iç yağı, tereyağı, margarin, şekerli meyve suları, şekerli-asitli içecekler.
zaman.com.tr
Yazın dinç kalmak için yeşil sebze tüketmek şart
Yazın dinç kalmak için yeşil sebze tüketmek şart
Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri
Sağlık
Sağlıklı ve dengeli beslenmeyle yaz aylarında sıklıkla görülen sağlık problemleri azaltılabilir.