Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri

Yazın dinç kalmak için yeşil sebze tüketmek şart

Sağlık

Sağlıklı ve dengeli beslenmeyle yaz aylarında sıklıkla görülen sağlık problemleri azaltılabilir.

Yazın dinç kalmak için C vitamini yüksek olan sebze ve meyvelerin tüketilmesi gerekiyor. Memorial Antalya Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Diyetisyen Berna Ertuğ, “Yeşilbiber, maydanoz gibi yeşil yapraklı sebzeler ile kivi, çilek, erik gibi meyveler bolca tüketilmeli.” diyor.
Su içeriği yüksekliği nedeniyle taze sebze ve meyve tüketimine de önem verilmesi gerektiğini hatırlatan Ertuğ, sıvı alımında su haricinde süt, ayran, cacık, soda, limonata, bitki çayları, şekersiz kompostolar ve taze sıkılmış meyve suyunun doğru tercih olduğunu da söylüyor. Yazın deniz keyfi öncesi bazı beslenme alışkanlıklarında dikkatli olunmasını tavsiye eden Ertuğ, “Yemek yendikten sonra en az 30-45 dakika denize girmek uygun değildir. Yine deniz öncesi 1-2 porsiyon meyveden oluşan küçük bir ara öğün tüketilebilir.” diye konuşuyor.
Yaz aylarında kaçınılması gereken gıdaları ise şöyle sıralıyor: Yağda kızartmalar, kavurmalar (et, sebze, hamur işi), yağlı sos eklenmiş besinler, sucuk, salam, sosis, pastırma, sakatatlar, yağlı etler, kaymak, krema, mayonez, tahin, yağlı soslar, kuyruk yağı, iç yağı, tereyağı, margarin, şekerli meyve suları, şekerli-asitli içecekler.
zaman.com.tr
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.