Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri

Tuz ve şekeri azaltmak mümkün mü?

Sağlık

Mutfaklarımızın vazgeçilmezi tuz ve şeker kanseri tetikliyor. Basit yöntemlerle tuz ve şekeri azaltmak mümkün.

Mutfaklarımızın vazgeçilmezi tuz ve şeker kanseri tetikliyor. Bu iki beyazdan uzak durmak çok da kolay değil.Ancak, uzmanlara göre bunun çok basit bir formülü var.Diyetisyan Derya Şahin; "Fazla tuzlu beslenme kanser oluşum riskini artırdığı gözlemlenmiştir. Özellikle kanser hastalarında şekerin kanser hücrelerini beslediği gözlemlendiği için kanser geçmişi olanlarda ve genetik eğilimi olanların, şekeri diyetlerinden çıkarması gerekir" dedi.Günlük önerilen tuz miktarı 5 gram iken, Türkiye'de bu oran 18 grama kadar çıkıyor.Tuzsuz ve şekersiz tat alamayanlara uzmanların bir de tavsiyesi var.Şahin; "Dildeki tat tomurcukları 21 gün sonra daha az tuza adapte olabiliyor. 3 hafta sabrederek daha az tuzlu yeme alışkanlığı kazanılabilir. Aynı şey şeker için de geçerli'' diye konuştu.Uzmanlar çaya şeker yerine, bir tane çubuk tarçın ilave edilebileceğini, kan şekeri düştüğünde ise, kuru meyvelerden yararlanabileceğini söylüyor.trthaber.com
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.