İç hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Ziya Mocan, yaz aylarında vücudun yorgunluğunu azaltacak şekilde beslenilmesi gerektiğini belirtti.
Ziya Mocan, vücudun yaza, 15 gün adaptasyon sürecinden geçtikten sonra hazır hale geldiğini ve bu zamanda aşırı yorgunluk söz konusu olabileceğini ifade etti.
Mocan, yaz aylarında ağır ve yağlı gıdalardan kaçınılması, özellikle hücre yaşlanmasını engelleyici taze ve yeni çıkmış, tamamen organik meyve ve sebzelerin tüketilmesi gerektiğini söyledi.
Mocan, ''Bu nedenle yazın, yeni çıkan taze meyve ve sebzeler yemeğe ağırlık vermeliyiz. Örneğin siyah turp, antioksidan olarak rahatlıkla tüketebileceğimiz bir sebze. Vişne, kiraz gibi yeni çıkan renkli meyvelerden de tüketmemiz gerekiyor. Roka ve dereotu gibi taze çıkan sebzeleri tüketmemiz sağlımız açısından çok önemli olacaktır. Akşamları hafif yersek, sabahları hafif kalkarız. Et grubundan biraz uzaklaşmalıyız'' diye konuştu.
Taze gıdalarla genç kalabilirsiniz!
Taze gıdalarla genç kalabilirsiniz!
Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri
Sağlık
Yaz aylarında hücre yaşlanmasını engelleyici taze gıdaların tüketilmesi, uzmanların en fazla tavsiye ettiği beslenme şekli...