Uzman Diyetisyen Serkan Tutar, yanlış beslenme ve mide rahatsızlıkları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Başlıca mide problemlerinden bahseden Serkan Tutar, "Mide yanmasını ve ekşimesini engellemek için başlangıçta özel besinler düşünülmeden tüketilen yemek miktarına bakılmalıdır. Eğer fazla hacimde besin bir anda mideye ulaşırsa mide yanması artacaktır. Bir besin mide yanmasına iyide gelse kötüde gelse fazla miktarda tüketildiğinde her zaman rahatsızlık verici olacaktır." ifadelerini kullandı.
Mide yanmasının önlemini de açıklayan Tutar, "Az ve sık beslenerek fazla miktarda besin tüketiminden kaçınmış olursunuz. Bu durumda midenize bir anda yük binmez ve sindirim işlemi daha kolay olur. Mide yanmasını engellemenin diğer bir yolu ise tabaklarınızın boyutlarını küçültebilirsiniz. Bu şekilde bir öğünde daha az besin alımı olacaktır." şeklinde konuştu.
Hızlı yemek yemekten de kaçınılması gerektiğini ifade eden Tutar, mide problemlerine yol açan beslenme tarzlarını ise şöyle sıraladı; "Fazla yemek yemek, yağlı gıdalar tüketmek, asitli yiyecek tüketmek, kahve (normal veya kafeinsiz), çay, kola, gazlı içecekler ves alkol içeriği olan içecekler gibi yanlış içecek tercihleri, çikolata tüketmek."
Asitli yiyeceklere de dikkat edilmesini aktaran Tüter, "Domates, domates sosu veya sıkılmış portakal, greyfurt ve limon gibi besinler mide ekşimesini tetikleyebilir. Bunların en büyük özelliği asidik olması ve hassas olan midelerde problem çıkarma risklerinin fazla olmasıdır. Yine bazı salata sosları ve sirke asit içerikli olması nedeni ile midenizdeki problemleri tetikleyebilir." dedi.
Diyetisyen Tutar, asitli yiyeceklerden vazgeçemeyenler için ise şu önerilerde bulundu: "İlk olarak daha az sıklıkta tüketilmesine özen gösterin. Salatalara daha az sıkılan sirke ve limon midenizdeki problemin daha düşük seviyede yaşanmasını sağlar. Ayrıca portakal ve greyfurt gibi besinleri mide koruyucu özelliği olan yoğurt ile birlikte tüketebilirsiniz." ifadelerini kullandı.