Kış aylarında savunma sistemini güçlendirici özelliği olan A ve C vitamini gibi antioksidan vitaminlerce zengin; havuç, brokoli, kabak, lahana, karnabahar, maydanoz gibi sebzelerin yanı sıra portakal, mandalina, elma gibi meyvelerin tüketimi önemli.
Kışın vücut ısısını dengede tutmanın önemli olduğunu söyleyen Gümüşhane Halk Sağlığı Müdürü Dr. Engin Pehlivan, “Kışın yağlı yiyecek eğilimi ortaya çıkabilir. Özellikle yağ tüketimine dikkat edilmeli, katı margarin ve tereyağından kaçınılmalı. Aşırı yağlı etler tüketilmemeli. Mevsimine uygun bol meyve, sebze ve su tüketilmeli. Sıvı alımının karşılanmasında meyve suyu, ıhlamur, adaçayı, kuşburnu çayı, açık çay gibi içecekler tercih edilebilir.” diyor.
zaman.com.tr
Soğuk günlerde bol sıvı tüketin
Soğuk günlerde bol sıvı tüketin
Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri
Sağlık
Kışın savunma sistemini güçlü tutmak için mevsimine uygun bol meyve, sebze ve su tüketilmesi gerektiği açıklandı.