Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri

Sarımsak akciğer kanserinden koruyor

Sağlık

Sarımsak yiyenlerin akciğer kanserine yakalanma riskinin azaldığı belirlendi.

Çin'de yapılan bir araştırma, haftada iki kez çiğ sarımsak tüketenlerin akciğer kanserine yakalanma riskinin yüzde 44 azaldığını gösterdi.

Vücuttaki iltihabı giderdiği ve antioksidan görevi gördüğü bilinen sarımsağın, sigara içenlerde ya da dumana maruz kalanlarda bile riski yaklaşık yüzde 30 azalttığı belirtildi.

Pişmiş sarımsağın aynı etkileri sağlayıp sağlamadığıysa henüz bilinmiyor. Araştırma, "Cancer Prevention Research" dergisinde yayımlandı.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.