Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri

Neden fazla turunçgil tüketmeliyiz?

Sağlık

Kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte hasta olmamak için daha fazla turunçgil tüketmeliyiz. Neden mi? İşte turunçgilin yararları…

Anavatanı Çin ve Hindistan olduğu bilinen turunçgiller Türkiye’de de Akdeniz bölgesinde yetişiyor. Turunçgiller, greyfurt, portakal, mandalina, lime, kumkuat ve limondan oluşmaktadır. Peki tadı, kokusu ve renkleri güzel olan bu meyvelerin yararlarını biliyor musunuz?

Baş ağrısı, yüksek ateş, dizanteri, solunumla ilgili rahatsızlıklar ve ağız enfeksiyonlarına karşı kullanılan turunçgiller, C vitamini açısından oldukça zengindir.

C vitamini suda eriyen vitaminler grubunda yer aldığı için vücudumuzda depo edilemez. Bu nedenle vücudumuzun günlük C vitamini ihtiyacını karşılamak için, her gün C vitaminli gıdalar tüketmeliyiz. Bunların başında da turunçgiller geliyor.

C vitaminli gıdalar, bağışıklık sistemini güçlendirir, yaraların iyileşmesini hızlandırır, kemik oluşumunda etkilidir, kan damarlarının oluşumuna yardımcı olur. Ayrıca soğuk algınlığına da iyi gelen C vitaminli gıdaları özellikle kış aylarında tüketmeliyiz.

İngiliz bilim adamlarının yaptığı bir araştırmaya göre, greyfurt ve benzer meyveler böbrekte kist oluşumunu engelliyor. Turunçgillerde bulunan narinjenin maddesi böbrekleri risklerden koruyor.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.