Unutkanlık sadece ileri yaştaki kişilerde değil, her yaş grubunda sıkça görülen bir sorun haline geldi. Neyse ki bazı besinlerin düzenli tüketimi beyni çalıştırarak unutkanlığı önleyebiliyor. İşte hafızanız için yemeniz gereken gıdalar… Her gün 5 porsiyon sebze ve meyve tüketin. Güçlü bir hafıza için porsiyonlardan biri mutlaka orman meyvesi, özellikle de yaban mersini olsun.
Ayrıca kayısı, kırmızı ya da yeşil üzüm, portakal, kırmızı greyfurt, şeftali, armut ve mandalina da çok güçlü antioksidanlardan.
Haftada iki gün balık yemeniz şart. Eğer balık tüketemiyorsanız günde 1 gram omega 3 takviyesi almanızda fayda var.
Ceviz de omega 3 yağ asidi açısından en zengin kaynaklardan biri olarak kabul edilir.
Haftada üç kez kırmızı et, günlük süt, yoğurt, peynir ve yumurta tüketimi vücuda yeterli.
E vitamini beyin sağlığı açısından en temel antioksidanlardan birini oluşturuyor. Bu nedenle esmer pirinç, buğday, çavdar, yulaf gibi besinlere öğünlerinizde yer verin. Sabah
Güçlü bir hafıza için haftada iki gün balık yiyin
Güçlü bir hafıza için haftada iki gün balık yiyin
Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri
Sağlık
Çağın hastalığı unutkanlıktan kurtulmak için beslenmenize dikkat etmelisiniz. Bu illetten kurtulmak için işte yapmanız gerekenler…