Prof. Dr. Canan Karatay, gelişme çağındaki gençlerin yumurta, fındık, fıstık, ceviz, badem tüketmelerini tavsiye ediyor. Karatay, "Her türlü sağlıklı yağlı yiyecekler. Böylece bağışıklık sistemleri güçlendiği için alerji, sinüzitlerden hepsinden kurtulacaklar; çünkü vücudun bağışıklık sistemi kuvvetli kaldığı sürece hastalanmazlar. Biz zaten mikroplar ve virüslerle birlikte yaşıyoruz. Ne zamanki bağışıklık sistemi zayıflıyor, hasta oluyoruz. İşte bu mikroplar, virüsler ve toksinlerle mücadele etmek için sağlıklı tereyağı, zeytinyağı, fındık yağı yenecek ve Omega-3 mutlaka alınacak. Omega-3 ve Omega-6 yağlarının önemi nedir? Omega-3 ve Omega-6 yağları bütün hücre zarlarının temel yapısını oluşturur. Asıl görevleri hücre zarlarında birlikte uyum içinde çalışarak 'prostaglandin' ya da 'lökotren' diye adlandırılan ve her canlının yaşamı için gerekli olan hormona benzeyen kimyasal maddeleri üretmektir. Salatalara eklenen susam da zengin bir Omega- 6 ve 9 kaynağıdır. Salatalarla birlikte tüketilebilir." önerisinde bulunuyor.
Yağdan değil şekerden korkun
Prof. Dr. Canan Karatay'a göre herkes yağlı gıdaların kolesterol yaptığını sanıyor; ama esas tahribatı şeker yapıyor. Karatay, tereyağ, kuyruk yağ gibi yağlar ve bu yağlarla yapılan yiyeceklerin kolesterol yükselmesine yol açmadığını savunuyor.