İspanya’daki Navarra Üniversitesi’nden bilim insanlarının gerçekleştirdiği kapsamlı bir araştırma günde bir kutu tam yağlı yoğurt yiyen kişilerin istemeden kilo alma olasılığının yoğurt yemeyenlerden çok daha düşük olduğu ortaya çıkarttı.
8 bin 500 sağlıklı kadın ve erkeğin kilo değişimlerini yedi yıl boyunca izleyen heyet yemeklerden sonra tüketmesine ve bu sayede tatlı yemekten kaçınmasına ya da yoğurdun içinde bulunan bakterilere bağlı olabileceğini düşündüklerini söyledi.
Araştırmayı gerçekleştiren ekibin başında bulunan Dr. Miguel Martinez-Gonzalez, kilo alımını engellemede sadece tam yağlı yoğurdun etkili olduğunu, yağsız yoğurtları tüketmenin zayıf kalmaya yardımcı olmadığını belirtti.
Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da gerçekleştirilen Avrupa Obezite Kongresi’nde konuşan Martinez-Gonzalez, yoğurdun kilo alımını engelleyici etkisinin bol meyve ve sebze içeren Akdeniz diyeti ile birlikte tüketildiğinde arttığını da söyledi.