Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. İbrahim Egehan, kanserden korunmada beslenmenin büyük önem taşıdığını belirtti. Prof. Dr. Egehan, "Çocuklara doğru beslenmeyi öğretin, onlara yeşil terbiye verin." dedi.
Prof. Dr. İbrahim Egehan, kanserden korunma yolları ile ilgili bilgiler verdi. Yenilen gıdaların inorganik ve potansiyellerini artırmak için ölçüsüzce hormon verildiğini ifade eden Egehan, "Özellikle ülkemizde hiçbir hesaba kitaba uymadan bol miktarda bitkilerin dibine hormon dökülüyor. Biz de doğrudan doğruya bu bitkilerden hormonları alıyoruz ve sonuçta bu da kanser vakalarında patlamaya neden oluyor. Oysa dünyada hormon kullanımı böyle kontrolsüz değil." şeklinde konuştu.
Hormonlu gıdaların alındığı zaman çocuklarda, özellikle de kızlarda erken buluğ görülebildiğine dikkat çeken Egehan, bunun da kansere yakalanma riskini artırdığını vurguladı.
Kırmızı etin de şu an için kolon kanserindeki bir numaralı etken olduğunu da ifade eden Egehan, "Aşırı derecede kırmızı et tüketmek, mide ve meme kanserinde de önemli rol oynuyor. Özellikle kırmızı eti yanık olarak tüketmek. Kırmızı etin tehlikeli olmasının nedeni ise hayvanlara süt versin diye ya da hızla gelişsin diye büyüme faktörü veriliyor. Bu büyüme faktörü doğrudan doğruya hayvanın sütünde ve etinde birikiyor. Ve bunu yediğimiz zaman biz de büyüme faktörünü almış oluyoruz." diye konuştu.
Çocuklara da balık terbiyesi verilmesi gerektiğini de belirten Egehan, "Balık yemeyi çocuklara öğretmeliyiz. Ama tabii doğru balığı seçmeliyiz. Mesela, Marmara denizinde dip balığı yememeliyiz. Çocuklarımızı fast food'dan uzak tutmalıyız. Spor yaptırmalıyız. Meyve yemeye alıştırmalıyız. Ama bunların organik olanlarını tercih etmek gerekiyor. Çocuklar bol miktarda sebze ve meyve tüketmeyi öğrensinler." şeklinde konuştu.
haberturk.com
Et ve sebze seçimine dikkat!
Et ve sebze seçimine dikkat!
Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri
Sağlık
Kanserden korunmada beslenmenin önemi büyük. Uzmanlar, hormonlu yiyeceklerin çocuklarda kanser riskini artırdığını ifade ediyor.