Japonya'daki Osaka Üniversitesi'nden bilim adamlarının fareler üzerinde yaptığı araştırma, yaşlandıkça tat almaya daha az duyarlı hale gelindiğini gösterdi.
Araştırmacılar, farklı yaşlardan (genç, genç erişkin, orta yaş ve çok yaşlı) erkek farelere şekerli, tuzlu, acı ve ekşi solüsyonlar verdi.
Genç farelerin şekerli solüsyonu tercih ettiği ve acıdan kaçındığı görüldü. Yaşlı farelerin ise acıdan gençler kadar nefret etmediği, tat almaya diğerlerinden daha az duyarlı olduğu belirtildi.
Araştırmacılardan Chizuko Inui-Yamamoto, ilk kez yaşlı farelerin acıdan daha az kaçındığının belirlendiğini ifade etti.
Bu değişikliğe, tat almayla ilgili sinirlerin faaliyetinden bağımsız olarak yaşlılığın yol açtığının sanıldığını belirten bilim adamları, daha geniş çaplı araştırmaların yapılması gerektiğine dikkati çekti.
Damak zevki, yaşlandıkça değişiyor
Damak zevki, yaşlandıkça değişiyor
Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri
Sağlık
Bilim insanlarının son araştırması, insanların yaşlandıkça tat almaya daha az duyarlı hale geldiğini gösterdi.