Harvard Tıp Fakültesi'nden Farzaneh A. Sorond ve ekibinin yaptığı araştırmaya, ortalama 73 yaşında 60 kişi katıldı.
Katılımcılardan bazıları 1 ay boyunca, günde 2 fincan sıcak çikolata içerken, diğer gruptakilere bu içecekten verilmedi.
Hafıza ve bilişsel becerilerin belirlendiği testlere tabi tutulan katılımcıların, testler sırasında beyinlerine giden kan miktarı da ultrason yardımıyla ölçüldü.
Sıcak çikolata içenlerin beyninin bazı bölgelerine kan akışının arttığı görüldü.
Testleri çözerken beynin farklı bölgelerinin daha fazla enerjiye ve kan akışına ihtiyaç duyduğunu belirten Sorond, bu ilişkinin Alzheimer gibi hastalıklarda önemli rol oynadığını vurguladı.
Kakao, kan akışı sorunları ve bilişsel becerilerin azalması arasındaki bağlantının kanıtlanması için daha fazla araştırma yapılması gerektiğine dikkati çeken araştırmacılar, yine de bu sonuçların gelecekteki çalışmalara ışık tutabileceğini belirtti.
Araştırma, "Neurology" dergisinde yayımlandı.
Çikolata için sıradışı iddia!
Çikolata için sıradışı iddia!
Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri
Sağlık
Günde iki fincan sıcak çikolata içmenin, yaşlı kişilerin beyin sağlığını ve bilişsel becerilerini koruyabileceği belirlendi.