Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri

Liseli şefler Özyeğin'de buluştu

Restoran-Cafe

Özyeğin Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu “Liseli Şefler: Cupcake Tasarım Etkinliği”ni gerçekleştirdi.

Özyeğin Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu; gastronomi ve mutfak sanatları alanına ilgi duyan öğrencilerin deneyim kazanmalarını sağlamak ve yaratıcı yönlerini geliştirmek amacıyla “Liseli Şefler: Cupcake Tasarım Etkinliği”ni gerçekleştirdi.

Etkinlik kapsamında katılımcılar, tema sınırlaması olmaksızın hazırlayıp süsledikleri “cupcake”leri Özyeğin Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisans Programı öğretim üyelerinden oluşan jürinin değerlendirmesine sundular. Seçilen cupcakelerin sahipleri, Özyeğin Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisans Programı Pastanesinde Le Cordon Bleu Eğitmen Şefi Christophe Bidault önderliğinde gerçekleşen “Fransız Pastacılığına Giriş” başlıklı uygulamalı atölye çalışmasına katılım hakkı elde ettiler.

300’ü aşkın başvuru arasından seçilen Gaziantep, Zonguldak, Antalya, Mersin, Kocaeli ve İstanbul’dan katılan liseli şefler, atölye sonunda hazırladıkları pastaları beraberlerinde götürerek çalışmalarını aile ve arkadaşlarıyla paylaştılar.


Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.