Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri

Sosyal sorumlulukta ‘öncü’ oldular

Perakende

Sivas’ın öncü markası Öncü Gıda yaptığı yatırımlar ve gerçekleştirdiği projelerle adından sıkça söz ettirmeye devam ediyor.

Sivas'ta Öncü Gıda ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ortaklığında gerçekleştirilen “mini market” sosyal sorumluluk projesinin açılışına Sivas Valisi Ali Kolat, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu İl Müdürü Zafer Yıldırım, Ankara PERDER Başkanı Mustafa Altınbilek, TPF Yönetim Kurulu Üyesi Osman Polat, Öncü Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Raşit Akyol ile birlikte yüzlerce tedarikçi ve üretici firma katıldı.
Açılışta bir konuşma yapan Sivas Valisi Kolat, “bu tür kalıcı ve yüksek fayda sağlayan sosyal sorumluluk projelerinin ilimizde gerçekleşiyor olmasından son derece memnuniyet duyuyoruz. Umarım ki bu tür projeler şehrimizdeki diğer işadamlarımıza da örnek oluşturur, onlarında daha kalıcı sosyal sorumluluk projeleri üretmelerine vesile olur. Bu projeyi gerçekleştiren Öncü Gıda ya ve değerli yönetim kurulu başkanı sn. Raşit Akyol a teşekkür ediyorum” dedi.

Açılıştan sonra “Sosyal Sorumluluk’ta Öncü Misyonu ve Gelecek Perspektifi” konulu konferansı gerçekleştirmek üzere büyük otel konferans salonuna giden katılımcılar burada Öncü’nün sosyal sorumluluk ve geleceğe dair projeleri hakkında bilgilendirildiler.

Raşit Akyol’un açılış konuşmasıyla başlayan konferansta bir konuşma yapan Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, “Açılışını yaptığımız bu mini market şehrimiz için son derece önemlidir, çünkü ilk olma özelliğine sahiptir. ‘Komşusu açken tok yatan bizden değildir’ anlayışının sahip olduğu bir geleneğin temsilcileriyiz, bu yüzden bu sosyal sorumluluk projesini çok önemsiyorum, Öncü Gıda’ya adına yaraşır bir proje kazandırdığı için teşekkür ediyorum” dedi.

Sosyal Hizmetler İl Müdürü Zafer Yıldırım’da müdürlük olarak yapmış oldukları faaliyetleri anlatarak bu projeden dolayı Öncü Gıda’yı kutladı.

Kurumsallaştık kazandık!

Kurumsallaşma ver gelecek perspektifi konulu bir sunum yapan Öncü Gıda Genel Müdürü Mehmet Haser de kurumsallaşma çalışmalarına başlamadan önce ve sonrasını resimler eşliğinde kıyaslayarak bu süreçte Öncü Gıda’nın aldığı yolu anlattı. Bu süreci profesyonel bir anlayışla yönettiklerini anlatan Haser, 26 mağazaya ulaştıklarını, bölgesel ve ulusal bir güç olmayı hedeflediklerini bunun için şirket alt yapı faaliyetlerine hız verdiklerini belirterek, rakamlarla, geldikleri nokta hakkında bilgi verdi. Genel Müdür Mehmet Haser konuşmasına şöyle devam etti:

“Aile anayasamızı hazırladık, organizasyon şemamızı oluşturduk, görev tanımlarımızı yaptık, standartlarımızı belirledik, raflarımızı kategori anlayışına uygun olarak yönetilir hale getirdik, bunun sonucunda ciro bazında % 24,3, adetsel bazda% 23,4, müşteri sayısında % 32,7, sepet ortalaması 15,86 TL’ye ulaştık. Hem kurumsallaşma çalışmalarımızı yönettik, hem de bu süreçle birlikte satışlarımızda çok ciddi artışlar yaşadık. Tüm takım arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.”

Satınalma Yöneticisi Doğan Kehçi de yaptığı sunumda tedarikçilerini bir iş ortağı olarak gördüklerini, aktivitel bir firma haline geldiklerini, aktivitelerini tüketicilerin benimsediğini ve bunu alışverişe yansıttığını belirtti.

Programın sonunda Öncü Gıda’nın çözüm ortağı Perdahi Kurumsal Danışmanlık Hizmetleri Genel Müdürü Ahmet Altunok
, teşekkür konuşması için geldiği sahneye sosyal sorumluluk projesine ve kurumsallaşma çalışmalarını birlikte yaptıkları ekip üyelerini sahneye davet ederek, “Asıl olayın kahramanları bunlar, her birine verdikleri katkıdan dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.