Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri

Üç mutfak Sahan'da bir araya geldi

Restoran-Cafe

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Amerika'nın Adana Başkonsolosluğu ve Sahan Restoranlar Zinciri işbirliğiyle Uluslararası Aşçılık Akşam Yemeği Galası'nda Gaziantep yemekleri, Halep yemekleri ve ABD yemek kültürü görücüye çıktı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Amerika'nın Adana Başkonsolosluğu ve Sahan Restoranlar Zinciri işbirliğiyle Uluslararası Aşçılık Akşam Yemeği Galası'nda Gaziantep yemekleri, Halep yemekleri ve ABD yemek kültürü görücüye çıktı. Galaya ABD Büyükelçisi Francis Ricciardone'nin eşi Prof. Dr. Marie Ricciardone, Suriye'nin Gaziantep Başkonsolosu Haitham Saad, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, Büyükşehir Yardım Gönüllüleri Derneği Başkanı Derya Güzelbey, Gaziantep Cumhuriyet Başsavcısı Esat Semerci, Gazikent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özdemir, İl Özel İdare Genel Sekreteri Cafer Yılmaz, Amerikalı yemek yazarı Rachel Finn, Sahan Restoranlar Zinciri Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Tekin Öztan ve çok sayıda davetli katıldı. Uluslararası Aşçılık Akşam Yemeği Galası'nda Türk mutfağının en güzel örnekleri yanında Gaziantep yemeklerinden bir seremoni hazırlayan Sahan Restoranlar Zinciri Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Tekin Öztan, konuklarıyla yakından ilgilenerek yemekler hakkında bilgi verdi.
Galada Türk yemeklerinin dünya yemek kültürleri arasında farklı bir yere sahip olduğunu ifade eden ABD Büyükelçisi Francis Ricciardone'nin eşi Prof. Dr. Marie Ricciardone, "Dünya yemek kültürü içerisinde Türk mutfağının önemli bir yeri vardır. ABD yemekleriyle kıyaslandığı zaman Türk yemekleri daha güzel ve daha geniş bir çeşitliliğe sahiptir. Türk mutfağı içerisinde ise Gaziantep yemeklerinin yeri farklıdır" dedi.
Tahir Tekin Öztan'dan Türk ve Gaziantep mutfağı hakkında bilgi alan Prof. Dr. Marıe Ricciardone, Sahan Şirehan'ın tarihi dokusundan da etkilendiğini belirtti.
ABD'li yemek kitabı yazarı Rachel Finn de, Türk mutfağının dünya mutfakları arasındaki yerinin küçümsenemeyecek ölçüde olduğunu belirterek, "Ben yemek kitabı yazarıyım. Galada gördüğüm Türk yemekleri çok güzel. Halep ve Gaziantep mutfakları arasında benzerlikler kadar kesin hatlarıyla ayrılıklar da var. Böyle mistik bir mekanda yemek kültürlerinin bir arada sergilendiği bir galada bulunmak çok güzel" diye konuştu.
Gaziantep yemeklerinin dünyaya tanıtılması için birçok etkinlik düzenlediklerini ve düzenlemeye devam edeceklerini kaydeden Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey ise, "Türk ve Gaziantep mutfağının dünya mutfak kültürleri arasında hak ettiği yeri alabilmesi için gerekli her türlü destek ve çabayı göstermeye devam edeceğiz. Bu günkü organizasyonumuzda Suriye-Halep, ABD ve Gaziantep mutfaklarını bir araya getirerek kültürler arasındaki farklılığı ve benzerlikleri gözler önüne serdik" şeklinde konuştu.
Mutfak kültürünün önemli bir turizm gelir kaynağı olabileceğini ifade eden Sahan Restoranlar Zinciri Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Tekin Öztan da, şunları söyledi:
"Türk mutfağı ve Gaziantep mutfağı henüz dünya mutfak kültürleri arasında hak ettiği yere gelmemiştir. Kültürümüzü tanıtmak ve turizm pastasından payımızı almak zorundayız. Bugün ABD mutfak kültürü sınırlı olan bir ülke ama dünya yemek sanayini yöneterek hamburger ve pizza üzerinden milyar dolarlık gelir elde ediyor. Bizim daha önemli yemek çeşitlerimiz var. Bunları tanıtmak ve besin değeri yüksek yemeklerimizin ekonomimize katma değer olarak dönüşümünü sağlamak zorundayız. Bugün Sahan Şirehan'ın ev sahipliği yaptığı, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve ABD'nin Adana konsolosluğunun ortak girişimiyle gerçekleştirilen Uluslararası Aşçılık Akşam Yemeği Galasında ABD ve Suriye Halep yemekleri yanında Türk ve Gaziantep yemeklerini bir arada konuklarımıza sunuyoruz. Her ülkenin ünlü aşçıları kendilerine özgü yemekleri yaptı. Sahan bu tür etkinliklere ev sahipliği yapmaya devam edecektir."

Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mehmet Mehdi Eker, Kiler, Sahan Restoranlar Zinciri, ABD, Dr. Asım Güzelbey, Tahir Tekin Öztan, Gaziantep, Baklava, Prof. Dr. Marıe Ricciardone, Rachel Finn, Francis Ricciardone, Prof. Dr. İbrahim Özdemir
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.