Erzurum Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Salih Özdemir ve ekibi ilk kez Türk kahveli dondurma ürettiler.
Prof. Dr. Özdemir, yaptığı açıklamada, aroması olan her bileşiğin dondurmaya katılabileceğini belirterek, bu düşünceden hareketle halk tarafından sevilen aromaların dondurmaya katılması için çalışma yaptıklarını söyledi.
Halkın severek tükettiği Türk kahvesini de dondurmaya katmak için bilimsel bir çalışma gerçekleştirdiklerini anlatan Özdemir, "Türk kahvesi çok sevilen bir ürün. Genellikle dondurma sevilerek tüketilen bir ürün. Aslında Türkiye'de dondurma sanki çocuklara yönelik bir gıda gibi görünüyor. Normalde dondurma 7'den 77'ye kadar herkes tarafından rahatlıkla tüketilebilecek bir ürün" diye konuştu.
Kahveyi normal pişirip, yarı oranda kahve yarı oranda kakoa ile karıştırarak dondurmanın bileşimine kattıklarını ifade eden Prof. Dr. Özdemir, "Türk kahvesinin kırk yıl hatrı olur derler, bu çalışmamız sayesinde dondurmanın da hatırı olacak. Türkiye'de bunun sevilerek, tutacağını düşünüyorum. Özellikle genç ve yaşlı grup, kahveli dondurmayı rahatlıkla tüketebilecektir. Dondurmayı inek sütüyle yaptık, diğer sütlerle de çalışmalarımız devam edecek" diye konuştu.
Özdemir ayrıca; dondurma tüketirken süt ve aroma tadının alınmasının önemli olduğunu, üreticilerin dondurmaya gereğinden fazla şeker katmaması konusunda duyarlı olması gerektiğini söyledi.
Türkiye'de ilk Türk kahveli dondurma
Türkiye'de ilk Türk kahveli dondurma
Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri
Yiyecek İçecek
Erzurum Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Salih Özdemir ve ekibi ilk kez Türk kahveli dondurma ürettiler.