Şanlıurfa'da artan sıcaklara karşın, yerel halk karlamaçla serinlemeye çalışıyor. Sıcaklıkların artmasıyla birlikte karlamaç bakkallarda satışa sunulmaya başladı.
Vişne, şeftali, narlı içeceklerin karla karıştırılarak sunumu olarak ifade edilen karlamaç, özellikle çocuklar tarafından ilgi görüyor. Yaz mevsiminde sıcaklıkların 50 dereceyi bulduğu Şanlıurfa'da karlamaç ve diğer dondurmalara vatandaşlar rağbet gösteriyor.
Topçu Meydanı üzerindeki bakkal işletmecisi Ahmet Dikeç, "Yaklaşık bir hafta öncesinde karlamacı tezgâhımıza dahil ettik. Buzlu olması dolayısıyla insanlar bardakta tüketilen bu dondurmaya önceki yazlar olduğu gibi bu yaz da ilgi gösterdi. Ekim ayına kadar bu satışımız devam edecek." diyerek, Şanlıurfa'da birçok yaştan insan karlamaca ilgi gösteriyor." şeklinde konuştu.