Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında, Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Turizm Fakültesi ve Konya Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle “Konya Yemekleri” adlı yöresel yemek yarışması 4 ayrı kategoride Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi'nin bahçesinde yapıldı.
Yarışma ana yemek, çorba, hamur işleri ve tatlı olmak üzere dört kategoriden oluştu. Yarışmada yemek alanında söz sahibi jüri üyelerinin yanı sıra Konya yerel basınının ileri gelenleri de jüri üyesi olarak yer aldı. Yemek konusunda herhangi bir faaliyeti bulunmayan herkesin katılabileceği yarışma başvuruları 10 Nisan 2014 tarihine kadar online olarak gerçekleştirildi. Yarışmaya çorba kategorisinde 16, ana yemekte 35, hamur işinde 15 ve tatlıda 24 olmak üzere toplam 90 yarışmacı katıldı. Yarışmacıların özenle hazırladıkları yemekler jürinin beğenisine sunuldu. Yemek yarışmasında basın camiasından da tanınmış isimler jüri üyesi oldu. Merhaba Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kerem İşkan, Memleket Gazetesi İmtiyaz Sahibi Adem Alemdar, Konya Life Dergisi İmtiyaz Sahibi Rifat Ergan, Kon TV Ana Haber Spikeri Koray Candan ve TRT Konya Temsilcisi İsmail Turan katıldı. Yarışmada Selçuklu Mutfağı Kitabı yazarı Ömür Akkor, Konya Mutfağı kitabı yazarı Saime Yardımcı, Yemek Tarihi Araştırmacısı, Yazar Tolunay Sandıkçıoğlu, Mevlevi Mutfağı Şef Aşçısı, Ulaş Tekerkaya ve Hilton Garden In Şef Aşçısı Ebru Akgün de jüri üyesi isimler arasında oldu.
Davetlilerin yoğun ilgi gösterdiği ve renkli görüntülerin yaşandığı yarışmada dereceye giren yarışmacılara 4 kategoride ödüller takdim edildi. Ödül olarak her kategoriden seçilen 1.’lere 500TL, 2.’lere 300 TL ve 3.’lere 200 TL değerinde alışveriş çeki verildi. “Konya Mutfağı Yemek Yarışması” çorba kategorisinde, Hatice Sertdülger tarhana çorbasıyla birinci, Şerife Güzel arabaşı çorbasıyla ikinci ve Seher Mutlu bamya çorbasıyla üçüncü oldu. Ana yemek kategorisinde ise Tülay Mert tiritle birinci, Fatma Kiraz kaburga dolmasıyla ikinci ve Sema Yetik patlıcan orta yemeğiyle üçüncü oldu. Hamur işi kategorisinde de Mustafa Konya tahinli haşhaşlı kıvrım ile birinci, Haticetül Kübra Çetin tandır böreğiyle ikinci, Tülay Kart ise su böreğiyle üçüncü oldu. Tatlı kategorisinde ise Süleyman Ünal kenevir helvasıyla birinci, Züleyha Dinç pekmezli zini ile ikinci, Büşra Sevgi ise lal baklavası ile üçüncü oldu. Yarışmaya katılan jüri üyelerine de sertifika takdim edildi.