Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri

Kalp ve damar sağlığı için keçi eti tavsiyesi

Yiyecek İçecek

Keçi etinin, düşük kolesterol ve yağ seviyesi sebebiyle kalp ve damar hastalıklarına iyi geldiği bildirildi.

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Rektörü veteriner hekim Prof. Dr. Mustafa Saatcı, keçi etindeki kolesterol ve yağ seviyesinin diğer etlere göre daha düşük olduğunu, bu nedenle günümüzün hastalıkları olarak görülen kalp ve damar hastalıklarını engellemede sağlıklı bir diyet olarak kullanılabileceğini söyledi. Saatcı, Toroslar bölgesinde daha çok maki, çalı ve dikenlerle beslenen keçilerin etlerinin organik denilebilecek düzeyde olduğunu belirtti.

Keçi etinin Toroslar bölgesinde büyük bir keyif ve istekle tüketildiğini anlatan Saatcı, "Keçi etindeki kolesterol ve yağ seviyesi diğer etlere göre daha düşüktür. Özellikle doymamış yağ asitleri bakımından zengindir ve doymuş yağ asitleri de diğer kırmızı etlerle kıyaslandığında daha düşüktür. Bu da günümüzün rahatsızlıkları olarak görülen kalp ve damar hastalıklarını engellemede sağlıklı bir diyet olarak kullanılabileceğinin göstergesidir" dedi.

"En az yağa sahip hayvan"

Saatcı, keçi etinin en düşük kaloriye sahip görülen tavuk etinden bile daha düşük kalorisi olduğunu kaydetti.
İnsanların daha çok yağa değil, ete para vermek istediğini ifade eden Saatcı, "Keçi, gerek kas içi gerek kas arası gerekse deri altı yağı olarak en az yağa sahip hayvandır. Doymamış yağ asitlerinin zenginliği, doymuş yağların azlığı. Bütün bunları birleştirdiğimizde keçi eti, kalp ve damar sağlığı açısından çok rahatlıkla tüketebileceğimiz et olarak karşımıza çıkıyor" diye konuştu.

Keçi etinin hayvansal gıdalardan alınması gereken amino asitler yönünden de oldukça zengin olduğunu anlatan Saatcı, dengeli beslenme için tüm et çeşitlerinden belirli oranda tüketilmesi gerektiğini vurguladı.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.