Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri

Elmanın da kebabını yaptılar

Yiyecek İçecek

Türk Mutfağı kayıp hazinelerine tekrar kavuşuyor. "Elma Mutfağı" yarışmasının galibi, fırında elma kebabı oldu.

Mavigöl Araştırma ve Uygulama Oteli'nde yapılan, elmalı piliç, elmalı levrek, elmalı maklube ve elmalı tarçınlı risotto gibi farklı lezzetlerin beğeniye sunulduğu yarışmanın ana yemek dalında birincisi Eğirdir Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrencisi Burak Gökçe'nin hazırladığı "fırında elma kebabı" oldu. Tatlı dalında Isparta Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrencileri Mahmut Kaçar ve Fatih Demirtaş'ın hazırladığı "Elmadağ tatlısı", en iyi sunum dalında ise Eğirdir Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı öğrencisi Berrin Özkara'nın hazırladığı "elmalı kolay profiterol" birinci seçildi. Yarışmanın birincilerine çeyrek altın hediye edildi. Amaç elmayı geleneksel mutfağa taşımak
Süleyman Demirel Üniversitesi Eğirdir Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Murat Çuhadar, amaçlarının elmayı geleneksel mutfağa taşımak olduğunu söyledi.
Özellikle Eğirdir elmasını turizme ve mutfağa kazandırmak istediklerini belirten Çuhadar, elmayı geleneksel tatlara dahil etmeyi hedeflediklerini kaydetti.
Çuhadar, "Yeni lezzetler ve yaratıcı sunumlar meydana getirmek üzere böyle bir yarışma düzenledik. Öğrencilerimiz de yarışma sayesinde hünerlerini sergileme fırsatını yakalamış oldu" dedi.
Trthaber

Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mehmet Mehdi Eker
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.