Geliştirdiği projeyle unutulmaya yüz tutmuş bir ürün olan zembil ile Bafra kaymağıyla üretilen lokumu bir araya getiren Bafra Kaymaklı Lokum Evi Genel Müdürü Nezahat Şahin, marka olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.
Bafra Halk Eğitim Merkezinde uzun yıllar usta öğretici olarak dikiş eğitimi veren Nezahat Şahin, 2009 yılında önemli bir karar aldı. O da yöresel el sanatlarına gönül vermiş isimlerdendi, tüm bu güzelliklerin korunması gerektiğini biliyordu. Şahin bu bilinçle, neredeyse hafızalardan tamamen silinen yöresel el sanatı zembili tekrar canlandırmak adına Samsun İl Özel İdaresine bir proje sundu. Proje zembil sanatıyla üretilen kutuların içerisinde yöreye özel lokumların satılmasını kapsıyordu. Şahinin heyecanlı bekleyişine idareden olumlu yanıt geldi. Proje kabil edilmişti. Bu sevindirici gelişmenin ardından Şahin, bir yandan lokum kaymak kursuna katıldı, bir yandan da Bafra Halk Eğitim Merkezinde açılan zembil kursunda öğrencilerine ders vermeye başladı. Emeğinin karşılığını alan Şahine artık öğrencileri de destek oluyor. Şahin tarafından kurulan, bir yörenin unutulmaya yüz tutmuş değerlerini bünyesinde barındıran Bafra Lokum Evinde öğrencilerin hazırladığı zembiller Bafranın ünlü kaymaklı lokumu ile buluşuyor.
Nezahat Şahin, yalnızca bir düşünce ile sınırlı kalmayarak hayata geçirdiği projesini daha da ileriye taşımak istiyor. Samsunun Bafra ilçesine bağlı Kızılırmak Deltasında yarı yabani yetişen mandaların sütünden elde edilen kaymaktan lokum üreten Nezahat Şahin, Samsun İl Özel İdaresi ortaklığında yürütülen projeyi marka yapmak istiyor. Bafrada Nisan ayında açtığı işyerinde hem üretim hem de satış yapan Şahin, şehre özel kaymaklı lokumu artık hafızalardan silinmeye başlayan zembil içinde müşterisine sunuyor.
kobiden.com
Dünyanın ağız tadı Bafradan
Dünyanın ağız tadı Bafradan
Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri
Yiyecek İçecek
Bafra Kaymaklı Lokum Evi Genel Müdürü Nezahat Şahin, marka olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.