ABD'li bilim insanları, mideleri çorba ile şişen insanların sıradaki yemekleri daha az yediklerini ve bu sayede aşırı kilo almaktan kurtulduklarını söyledi. Ancak araştırmayı yürüten uzmanlar, içilecek çorbanın da düşük kalorili olması gerektiği yolunda uyarıda bulundu. Çorba içerisindeki liften zengin besinler ve sulu bir besin olması mide hacim kapasitesini doldurduğundan tokluk hissini artırmakta. Çorba ayrıca öğün öncesinde tüketildiğinde mide asit salgısını dengeliyor, besinleri sindirime hazırlıyor. Soğuk çorbalardan ziyade sıcak çorba içmeniz bu etkiyi artıracaktır.
Sadece çorba tüketirseniz...
Taze ve sağlıklı besinlerle yapılan çorbalar vitamin ve mineral açısından zengindir. Çorbanızı hazırlarken içerisine daha az tuz daha çok baharat ekleyin. Hem ödem sorununu önlemek hem de metabolizmayı hızlandırmak için bu etkili bir yöntem. Öğün olarak sadece çorba tüketilecekse içerisine yağsız tavuk, hindi, mantar veya kurubaklagil ilave edilebilinir. Protein tokluk hissini artıran ve yağ kaybını hızlandıran bir besin grubudur. Tek başına yemektense sulu ve sıcak bir şekilde tüketmek diyeti de olumlu etkilemekte.