Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri

Artık, gerçek lahmacun yiyeceğiz

Yiyecek İçecek

Tüketicilerden gelen yoğun şikayetler üzerine, lahmacunda et oranı yüzde 25’den yüzde 35’e çıktı. Bol soğanlı ve yeşillik dolu lahmacunlar yerine, daha etli lahmacun devri başlıyor.


Türk Standartları Enstitüsü (TSE), tüketicilerden gelen yoğun şikayetler üzerine belirlenen standart uyarınca lahmacunda et oranını yüzde 25’den yüzde 35’e çıkarttı. Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Hayrettin Köse, TSE’nin bu kararı ile Türk mutfağının en lezzetli tatlarından lahmacunda yeni dönem başladığını, bol soğanlı ve yeşillik dolu lahmacunların yerini daha etli malzemeye bıraktığını söyledi.

BOL SOĞANLI AZ KIYMALI LAHMACUN DEVRİ BİTTİ

Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Hayrettin Köse, konuyla ilgili şu açıklamaları yaptı:
"Son yıllarda artan ve tüketicilerden gelen şikayetleri dikkate alan Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından belirlenen standartlar çerçevesinde, lahmacun harcındaki kırmızı et oranı, yüzde 25’ten yüzde 35’e çıkarıldı. Böylelikle 'bol soğanlı-az kıymalı’ lahmancun devri kapandı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yetkililerinin yapacağı denetimlerde, standartların altında üretim yapan işletmelere 14 bin 700 lira ceza kesilecek. Düzenleme çerçevesinde, lahmacundaki protein oranı yüzde 4’ten 6’ya yükselecek. Uygulama ile artık tüketici soğan yerine kırmızı eti bol lahmacun yiyebilecek. Yılda ortalama 3.5 milyar adet tüketildiği tahmin edilen lahmacunla ilgili yapılan düzenlemeyle artık herkes kafasına göre lahmacun yapamayacak. Tavuk döner konusunda da düzenleme bekliyoruz. Bugün hala 1 liraya 2 liraya tavuk döner satan yerler var. Bu konuda da gerekli önlemlerin alınması gerekiyor."
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.