Dün yürürlüğe girerek katkılı ekmek üretimine son veren Türk Gıda Kodeksi Gıda Katkı Maddeleri Yönetmeliği ve Un Tebliği fırıncılarda yeni bir polemik yarattı. Zaten yıllardır katkısız ekmek üretiklerini iddia eden birçok fırıncıya göre, asıl uncuların denetlenmesi gerekiyor.
25 yıllık fırıncı Vural Karbuz, "Madem böyle bir düzenleme var, fırınlardan da önce uncuları denetlesinler, her şey unda biter" dedi. Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu Başkanı Erhan Özmen, yeni uygulamayla unun ve ekmeğin her evresinin sağlık kodlarına sahip olacağını belirtti.
sabah.com.tr
Yeni tebliğde "uncu-fırıncı" polemiği!
Yeni tebliğde "uncu-fırıncı" polemiği!
Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri
Güncel
1 Temmuz'dan itibaren yürürlüğe giren Türk Gıda Kodeksi Gıda Katkı Maddeleri Yönetmeliği ve Un Tebliği, uncu-fırıncı tartışması başlattı.