Üniversitenin tüm yemekhane ve tesislerinde ekmek israfını önlemek ve daha sağlıklı beslenmeye dikkat çekmek amacıyla ekmeğin gramajı ve tuz oranı düşürüldü, un kalitesi yükseltildi, ekmeğe yüzde 5 kepek ilave edildi.
Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, bu uygulamayı gerçekleştirmedeki amacın daha sağlıklı beslenme imkanı sunmak ve ekmek israfını önlemek olduğunu söyledi.
Türkiye'de günlük üretilen 82 milyon ekmekten 4.6 milyon adedinin çeşitli nedenlerle çöpe gittiğini ifade eden Gökbel, "Sadece ekmek israfından ülke olarak günlük kaybımız 3.5 milyon lira. Ne yazık ki bu rakamlar her geçen gün daha da tırmanıyor" dedi.
Üniversiteden ekmek kampanyasına destek
Üniversiteden ekmek kampanyasına destek
Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri
Güncel
Türkiye'de her geçen gün yayılan "Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası"na Selçuk Üniversitesi de destek verdi.