Geçtiğimiz hafta yayınlanan tuz tebliği ile, tuz beyazdır düzenlemesi yürürlükten kaldırıldı. Böylece bugüne kadar Türkiyede kullanılmayan pembe, siyah, kahverengi gibi Himalaya dağlarından elde edilen kaynak tuzlarının kullanımı önündeki yasal engel kalktı. Sektör temsilcileri, tuzun özelikle gurme sanatında önemli bir yeri olduğunu belirtirken, Turizm sektöründe renkli tuzlar aranan unsurlardan biri.
Tuz beyazdır düzenlemesinin yürürlükten kaldırılması ile, tabiatta bulunan deniz tuzu, kaya tuzu, göl tuzu ve kaynak tuzlarının kullanımının önündeki engel kalktı. En önemlisi de şimdiye kadar dikkate alınmayan kaynak tuzlarının artık sofralarda yer alması sağlandı. Tamamen doğal renkleriyle sofralara girecek olan bu tuzlar, hem damak tadı hem de yemek turizmi açısından avantaj sağlayacak görüşünü dile getirdi.
hurriyet.com.tr
Tuzun rengi neden değişti?
Tuzun rengi neden değişti?
Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri
Güncel
Yeni çıkan tuz tebliği ile, kaynak tuzları da artık doğal renkleriyle sofralarda yer alabilecek.