TSE, helal gıda sertifikası almanın işyerleri için bir mecburiyet olmadığını açıkladığı yazılı metinde, “helal” olan bir gıda olması gerekenleri belirtti.
TSE, “helal” olma şartlarını şöyle sıraladı: ''Helal Hizmet Belgelendirmesinde üretim makine ve ekipmanında kullanılan yağların gıda üretimine ve helal şartlarına uygunluğu aranacak.
Personel hijyeninde ve üretim donanımının hijyen ve sanitasyonunda kullanılan yasal olarak kullanımına izin verilen kimyasalların helal şartlara uygunluğu kontrol edilecek.
Tesislerde müşteriye sunulacak helal ürünler, 'helal menü' başlığı altında gruplandırılacak. Helal menü gruplarında hiçbir suretle alkollü içecekler servis edilmeyecek.
Helal gıda işlemede kullanılacak makineler, araç-gereçler ve imalat hatlarında İslami kurallara göre helal olarak kabul edilmeyen malzemelerin kullanılması belgelendirmeye engel teşkil edecek.
Ayrıca depolanan, teşhir edilen, satılan veya müşteriye servis edilen bütün helal gıdaların taşınması da dahil helal olarak sınıflandırılması ve etiketlenmesi gerekecek.
Hizmet sunumunda kullanılan ambalajların da helal olmayan herhangi bir materyalden yapılmamış olması gerekecek.''
TSE, "helal" olma şartlarını açıkladı
TSE, "helal" olma şartlarını açıkladı
Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri Gidavitrini.com.tr - Güvenli gıda, tarım ve güncel gıda haberleri
Güncel
Helal olma şartları arasında, hijyen ve alkolün kullanılmaması da yer alıyor.